PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc continua la marató de partits contra un Saragossa ferit

La situació que pateix el conjunt aragonès a la taula classificatòria no reflecteix la qualitat dels seus jugadors

Per Vicente Pallarés

Guille Colom intenta una internada en el partit contra el Saragossa a la fase final de València.
Guille Colom intenta una internada en el partit contra el Saragossa a la fase final de València. | ACB Media

El MoraBanc s’enfronta avui al Casademont Saragossa en el partit de la novena data de la Lliga Endesa ajornat a causa del brot de Covid-19. El rival, ara mateix, és un lleó ferit, que acumula dues victòries i 10 derrotes, els mateixos registres que els anteriors rivals del conjunt del Principat, cm són l’Herbalife Gran Canària, Retabet Bilbao Basket i el Betis Coosur, malgrat la qualitat de molts dels seus jugadors com Dylan Ennis, Nico Brussino o Jonathan Barreiro. Els resultats no han acompanyat el conjunt aragonès, però el MoraBanc no vol pagar els plats trencats.

 

A més, se suma la compressió del calendari en aquest frenètic mes de desembre. «No estem acostumats a un calendari tan apretat. Aquesta situació no l’esperàvem a principi de temporada, però ens hem d’adaptar i hem començat bé després de l’aturada. Tenim un partit molt exigent contra un equip que la seva posició enganya», va manifestar Sergi García. A aquest cansament físic després dels primers cinc partits post-confinament, amb quatre victòries incloses i una derrota amb molt bones sensacions, s’ha d’afegir la saturació mental dels viatges i els enfrontaments, encara que la bona dinàmica «ens ajuda a seguir millorant i competint i és un al·licient més en veure que estàs fent bé el treball», va afegir el base mallorquí que, precisament, va militar al Saragossa entre el 2013 i el 2017. «Va ser el meu primer equip quan vaig sortir de casa. Sempre és especial jugar contra ells, però ara mateix estic concentrat en el MoraBanc, només vull que aquest equip guanyi i em dona igual qui estigui davant», va subratllar García.


El membre del cos tècnic David Eudal també va parlar sobre la situació del rival: «En absolut m’imaginava que estarien així a aquestes altures de la temporada. Quan veus la seva plantilla i jugues contra ells en pretemporada penses que, com en les darreres temporades, serà un equip que estarà entre els vuit primers o més a dalt. És veritat que no els estan sortint bé les coses fins ara, que els resultats no els acompanyen, però és un equip que té molts recursos i jugadors com per estar més amunt. Esperem que aquest partit no sigui el que els rellanci. Nosaltres intentarem posar-los les coses difícils una setmana més i, després, si poden anar creixent que ho facin». A més, Eudal va deixar clar que el seu lloc a la taula és un arma de doble tall: «Sempre tens els dubtes si són més perillosos perquè necessiten la victòria sí o sí o si, mostrant la nostra solidesa defensiva, arribarà un moment del partit en el qual abaixaran els braços, però amb aquesta possibilitat no comptem gaire. Intentarem fer el nostre partit, ser sòlids i intensos el màxim temps possible i poder arribar al final amb opcions».

 

Gielo renova dos mesos més per la lesió de Tyson

 

Tomasz Gielo, que va arribar al Principat per només dos mesos, prorroga el seu contracte amb el MoraBanc dos mesos més. Les bones actuacions a la Lliga Endesa i a l’EuroCup i la lesió de Tyson Pérez, que s’estima d’uns tres mesos, han acabat de provocar l’extensió del contracte. «Estem molt contents amb la seva contribució i amb la lesió de Tyson la seva continuïtat és una notícia molt positiva per l’equip en un moment molt important de la temporada» va manifestar el general manager Francesc Solana. L’ala-pivot de 2,05 metres acumula 74 minuts en quatre partits de l’ACB aquesta temporada i un total de 35 punts amb un 57,1% d’encert en triples.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT