Un gran MoraBanc mor matant contra el Lokomotiv Kuban a casa

Els dos equips superen els 50 punts al descans i els 100 al final del partit en un autèntic festival anotador

Per Vicente Pallarés

Tunde anota en el partit contra el Lokomotiv.
Tunde anota en el partit contra el Lokomotiv. | Eurocup/Martin Imatge

El MoraBanc va caure amb honors contra el Lokomotiv Kuban en un partit de més de 200 punts. L’equip tricolor va saber suportar el cansament produït per l’esforç de les quatre victòries antoriors i va lluitar fins al final, superant els 50 punts al descans i els 100 al final del partit i anant per davant en el marcador durant alguns trams de l’enfrontament davant un dels favorits per guanyar-se un lloc en la final de l’EuroCup. De fet, els homes d’Ibon Navarro van acabar el primer quart amb avantatge en l’electrònic (32-26). Haukur Palsson va ser el més anotador amb 21 punts i Oriol Paulí, que de nou va oferir una exhibició, qui més valoració va aconseguir (18) per part del conjunt del Principat. En canvi, per part de l’equip rus destaquen les valoracions de Hervey, amb 27, Kuzminskas, amb 24, Cummings, amb 23, i Crawford, amb 22. Tunde, Hannah i Bandja Sy, a més del gironí i l’islandès, també van desempenyar un bon paper ahir al Poliesportiu. Hannah va tornar a ser el que acostumava abans que Senglin agafés el seu relleu organitzador durant els últims partits, en els quals el novaiorquí amb passaport senegalès no va estar del tot fi, però contra el Lokomotiv va acumular més de 25 minuts i va ser el segon jugador tricolor amb més temps sobre la pista.

El MoraBanc va començar sent superior en un partit en el qual l’atac superava la defensa per part dels dos equips. El conjunt tricolor va arribar a agafar un avantatge de vuit punts (27-19) amb una cistella de Llovet, però en aquell moment els de Pashutin encadenaven quatre punts amb una cistella que no va acabr d’entrar però van donar per bona i una segona consecutiva després de no xiular falta sobre Oriol Paulí quan es disposava a agafar el rebot ofensiu en la jugada prèvia. D’aquesta manera, el Lokomotiv va aconseguir reduir distàncies i mantenir-se en el partit. El segon quart començava amb notícies dolentes pels andorrans, ja que Paulí es va fer mal en un xoc genoll contra genoll i va haver de demanar el canvi després d’anotar els corresponents tirs lliures. L’equip rus remuntava el partit i amb el 32-35 en el marcador, Ibon Navarro va demanar temps mort, encara que després el Lokomotiv agafava la màxima diferència fins al moment (32-39), que reduiria Hannah amb un triple. El partit continuava caracteritzant-se pels parcials curts, l’encert anotador i l’alta intensitat i amb uns tirs lliures anotats per Nacho Llovet s’arribava al descans amb un apretat 54-56.

El tercer quart seguia en la mateixa línia i va deixar fins a set triples, quatre d’ells del MoraBanc, anotats per Paulí, Palsson, Gielo i Jelínek. Els jugadors que més van destacar en aquesta faceta van ser Clevin Hannah, que va anotar quatre triples amb un percentatge d’encert del 80% i Palsson, que en va anotar cinc, encara que amb un percentatge del 50% d’encert. Els dos últims, vitals per les aspiracions andorranes en aquest partit perquè en aquell moment el Lokomotiv estava intratable i podria haver agafat una distància considerable abans de l’últim quart, al qual es va arribar amb 81-84 en el marcador gràcies a l’última cistella de tres de l’escorta txec. El mateix Jelínek anotava les dues primeres cistelles tricolors de l’últim quart aprofitant les transicions ofensives i deixava el MoraBanc a un sol punt de forçar la pròrroga (85-86). Seguidament, el Lokomotiv es va posar a cinc fent gala de la superioritat física d’alguns dels seus jugadors i un elevat encert en el tir que feia pensar que jugaven sense cap pressió, malgrat ser una cita europea. Hannah va respondre amb un triple i ells, de nou, agafaven un avantatge que va arribar a ser de vuit punts, igual que el màxim que havia aconseguit el MoraBanc prèviament. Hannah va fer un altre triple, però el Lokomotiv va saber gestionar els temps i el partit va acabar amb 100-106 en el marcador.

Així doncs, el MoraBanc continua com a quart classificat del grup C i encara no ha assolit el pas al top 16 de manera matemàtica. No obstant això, la victòria del Telenet Giants sobre el Lietkabelis afavoreix el conjunt andorrà, que podria assolir la fita la propera jornada. Els pròxims compromisos de l’equip seran contra el Casademont Saragossa demà i contra l’Acunsa Guipúscoa el diumenge. D’altra banda, tots els equips de l’ACB excepte el MoraBanc van guanyar els seus partits de l’EuroCup aquesta setmana. Ahir, l’Unicaja Màlaga va superar el Brèscia per 79-83 i l’Herbalife Gran Canària va guanyar el Bursaspor per 89-76. El dia anterior, va fer el mateix per 75-89 davant l’Umana Reyer Venice.

Ibon Navarro: «Estic content amb l’esperit de lluita»

El tècnic basc va analitzar el partit i les sensacions després d’haver perdut el matx tot i l’esforç sobre la pista: «Està clar que ha estat un gran partit, molt atractiu per l’espectador. Crec que ells són un equip molt complicat de defensar perquè tenen molt talent i molts jugadors que poden tirar, generar l’1 contra 1 o anotar cistelles difícils, com Crawford o Cummings. Ha sigut un gran partit, però estem una mica decebuts per no haver guanyat perquè, amb l’esforç que hem fet, potser ho mereixíem. Estic content amb l’esperit de lluita de l’equip».