PUBLICITAT

Ordino reduirà el nombre de consellers de dotze a deu

  • La majoria disposa dels dos terços necessaris per tirar endavant la modificació
E. A.
ORDINO

Periodic
La sessió de Consell de Comú del 28 de desembre passat. Foto: TONY LARA

El Consell de Comú d'Ordino aprovarà la setmana vinent la reducció del nombre de consellers de la corporació de cara al pròxim mandat, amb l'objectiu de racionalitzar la despesa pública. Aquest punt forma part de l'ordre del dia de la tradicional sessió del 28 de desembre i, per prosperar, necessita el vot favorable de dos terços del Consell, és a dir, just el nombre de consellers de la majoria comunal.

Després que els comuns de les set parròquies hagin aprovat els pressupostos per a l'any vinent, que inclouen diferents tipus de mesures de contenció, el Comú d'Ordino presenta ara una proposta que, de moment, no ha plantejat cap altra corporació: la reducció del nombre de consellers de dotze a deu, segons el que preveu la modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum.

L'exposició de motius que figura a l'ordre del dia recorda que l'apartat 1 de l'article 60 de la Llei 28/2007, de modificació de la Llei del règim electoral i del referèndum, estableix que els consells de comú «estaran compostos per entre deu i setze consellers, sempre en nombre parell». Així mateix, l'apartat 2 del mateix article preveu que els consells de comú puguin modificar aquest nombre, «dins dels marges expressats en el paràgraf primer, sempre que aquesta modificació sigui aprovada per 2/3 dels seus membres».

Més enllà del que permet l'esmenatada llei i està establert al seu articulat, l'argumentari de la majoria comunal té en compte també «la situació econòmica en la qual estem immersos» i subratlla «l'esforç que s'està realitzant des d'aquesta corporació per la racionalització i eficiència dels recursos públics, que es reflecteix en els diferents pressupostos aprovats en aquests tres darrers anys de mandat».

Per al pròxim mandat / La reducció del nombre de consellers no es farà efectiva fins al proper mandat comunal, és a dir, després de les eleccions previstes per al desembre de l'any que ve. La cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, va assegurar que es tracta d'una mesura «purament econòmica» i que els grups de l'oposició «no ho veuen malament».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT