PUBLICITAT

Andorra la Vella

Absolt l’advocat acusat de fer fotos als Pujol a la Batllia

Corts rebutja la petició de tres anys d’arrest, cinc d’inhabilitació i multa

Per Judith Sáez

Imatge d’arxiu de l’antic edifici administratiu de la Batllia.
Imatge d’arxiu de l’antic edifici administratiu de la Batllia. | MARICEL BLANCH

El Tribunal de Corts va absoldre ahir el lletrat acusat de fer una fotografia als germans Pere, Oleguer i Jordi Pujol, així com a l’advocat de la família, i després cedir-la al mitjà de comunicació espanyol El Mundo. La fiscalia demanava tres anys de presó ferma, cinc d’inhabilitació, i una multa en concepte de responsabilitat civil pels perjudicis causats. Concretament, de 6.000 euros, tot i que l’acusació particular va sol·licitar que fos de 2.000, per cada afectat. Tot i això, el tribunal de primera instància va rebutjar les peticions i inclús va declarar d’ofici les despeses processals. 

Els fets es remunten a l’any 2014 i s’ubiquen dins de l’antic edifici de la Batllia, on van assistir els membres de la família Pujol-Ferrussola per declarar per un presumpte delicte de revelació de secret bancari. Poc després, el rotatiu espanyol va publicar una imatge dels afectats, asseguts en un banc de la segona planta de l’edifici, i la Fiscalia va iniciar una investigació que assenyalava a l’advocat processat com a autor d’un delicte major de vulneració de la intimitat a través d’una fotografia i de la seva cessió a tercers. 

Durant el judici, el fiscal general, Alfons Alberca, va sostenir que les gravacions de les càmeres de videovigilància demostraven la presència del lletrat fen ús del seu telèfon mòbil al passadís, mentre que el Cos de la Policia que va efectuar-ne la revisió va afirmar que el processat apareixia en les imatges en dues ocasions i que hauria fet les fotografies des del banc del costat del qual se situaven els Pujol. 

No obstant això, l’advocat acusat va reconduir el debat de l’autoria de les fotografies cap al fet que l’espai on es van fer és «un espai privat, però destinat a un ús públic», tot subratllant que «no està reservat a l’esfera íntima de la persona» i va insistir en el caràcter públic que tenen els denunciants. «La captació d’aquesta imatge troba una empara legal», va concloure.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT