PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’hospital activa el protocol sanitari en detectar un brot de coronavirus

Es confirmen dos pacients positius que s’inclouen als 43 nous casos registrats

Per El Periòdic

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. | ANA

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha detectat dos casos positius de coronavirus entre els pacients ingressats a la planta 3 del centre per diverses especialitats. El brot es va detectar dilluns al migdia quan un dels pacients va mostrar símptomes i se’ls va practicar la prova, resultant aquesta positiva. Per això, el SAAS va activar el protocol sanitari de detecció del virus efectuant proves als ingressats i al personal sanitari. Va ser així com, segons el centre, es va detectar el segon positiu i es va descartar el contagi entre els professionals. Tot i això, encara es desconeix l’origen exacte.
Tal com vacomunicar l’hospital, les famílies han estat i informades i l’ala de la tercera planta ha quedat tancada i aïllada per fer el seguiment dels pacients.

Mes de 7.100 casos de Covid-19

Pel que fa al total de casos des de l’inici de la pandèmia, el Govern va notificar ahir que aquests ja sumen 7.127 persones, dels quals 6.269 corresponen a la segona onada.
En les darreres 24 hores, des de l’última actualització sanitària realitzada pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el dilluns, s’han detectat 43 nous casos positius. Tanmateix, el nombre de persones malaltes disminueix. Segons Salut, hi ha 31 casos actius menys, que fan abaixar la xifra als 682 casos. El total de defuncions fins a la data és de 78.
En relació amb els ingressats, aquests també han disminuït als 17, tres menys que dilluns, els quals dos es troben a l’UCI amb ventilació mecànica i 14 a planta. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap resident ingressat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT