PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc vol fer un pas endavant cap al top 16 en aquest moment dolç

El Lokomotiv, un dels rivals més forts del grup, arriba en un període de bones sensacions del conjunt tricolor

Per Vicente Pallarés

Entrenament previ al partit contra el Lokomotiv.
Entrenament previ al partit contra el Lokomotiv. | BCA

El Lokomotiv Kuban visitarà avui el Poliesportiu d’Andorra. El conjunt rus, junt amb la Virtus, és un dels cocos del grup, però el MoraBanc vol aprofitar aquest moment dolç amb ple de victòries post-confinament inclòs, per fer un pas endavant cap al top 16. «Després de la Covid, els jugadors que es van quedar aquí van fer una setmana molt bona d’entrenaments i després es van incorporar els que van anar amb les seves seleccions. Hem continuat amb aquesta mentalitat d’equip i de sobreposar-nos als problemes. Tenim la sort que l’equip està confiat, s’ha fet fort i esperem continuar així», va manifestar ahir el membre del cos tècnic Paco Vázquez. No obstant això, «és veritat que després les victòries vénen si també estàs encertat. L’últim partit no ho vam estar, però vam estar molt bé darrere», va afegir el preparador eivissenc. Per la seva banda, Haukur Palsson va confessar que «en certa manera, la Covid ens ha anat bé perquè, tot i el cop que hem rebut, ens ha permès unir-nos. Els entrenadors han fet una bona feina i la clau és en aquest excel·lent grup que conforma el vestidor». I és que l’equip suma quatre victòries consecutives després de superar aquest contratemps.


L’equip de la ciutat de Krasnodar, on el MoraBanc va caure per 76-61, acumula sis triomfs i dues derrotes en aquesta fase de grups i és segon, només per darrere de la Virtus Bolònia. Assolir la victòria no serà fàcil, però Vázquez va deixar clares les claus per a intentar-ho: «És un gran equip, especialment, en atac. Hem d’estar molt concentrats i molt bé en defensa per guanyar-los, a més d’anotar els llançaments. Així tindrem les nostres opcions de classificar-nos, però és evident que juguem contra un gran equip». Així doncs, els jugadors del MoraBanc saben que l’única manera de competir contra el gegant rus, que podria donar guerra perfectament a l’EuroLliga, és complir aquestes pautes amb ADN Ibon Navarro, que, un cop més, no podrà comptar amb tots els efectius. En aquest cas, Moussa Diagne, per problemes a l’esquena, i Tyson Pérez, a causa d’un doble trencament que el tindrà apartat de les pistes uns tres mesos, seran les baixes. «Sempre són notícies dolentes quan algú es lesiona. Tyson dona l’equip una ànima diferent amb esforç, energia i força, però ho podrem gestionar i superar fins que torni perquè tenim homes com Bandja Sy o Gielo», va declarar el jugador islandès. Sobre aquest tema, Vázquez va afegir que «aquest any ja estem acostumats. Ens han vingut moltes notícies dolentes al llarg de la temporada. Crec que l’equip ha demostrat la seva fortalesa mental i aquesta és una més. Sabem que és una cosa que pot passar i ho agafem amb naturalitat. Estem tristos per ell i pel grup, però som un equip i ho traurem endavant». A més, va parlar específicament sobre ambdós jugadors: «Gielo no està al 100%, però després de la lesió de Tyson ens va ajudar molt i ens seguirà ajudant i amb Moussa seguim anant dia a dia amb la seva evolució i els seus problemes d’esquena».


Sens dubte, aquesta és una bona oportunitat per donar un cop sobre la taula i demostrar que el MoraBanc vol estar amb els més grans del panorama europeu. «És una bona oportunitat per intentar estar al top 16, per tant, és un partit molt important per nosaltres», va subratllar el tècnic, que sap el bon moment que està travessant l’equip, encara que «esperem que el millor de la temporada vingui més endavant». El conjunt del Principat es veurà les cares a casa amb el rival contra el qual, teòricament, es van contagiar. I és que Ibon Navarro ja va assenyalar que allà les mesures de seguretat són molt diferents i que, en general, la societat russa no està tan conscienciada com l’andorrana. Si el Lokomotiv supera les proves prèvies, el Poliesportiu acollirà la presència de figures de primer nivell com Cummings o Crawford.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT