PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sarkozy espera que «s’aclareixi tota la veritat» en el seu judici

L’excopríncep s’enfronta a 10 anys de presó i un milió d’euros de multa

Per El Periòdic

L’expresident i excopríncep francès Nicolas Sarkozy.
L’expresident i excopríncep francès Nicolas Sarkozy. | Twitter / David Melgarejo

L’expresident francès i excopríncep d’Andorra Nicolas Sarkozy va assegurar ahir que «mai» ha comès «el mínim acte de corrupció» i, en l’inici del seu interrogatori en el procés que el jutja per corrupció i tràfic d’influències, va assegurar que buscarà «aclarir la veritat». «Mai he traficat una influència, pretesa o real», va insistir Sarkozy, que va lamentar haver-se vist detingut davant la premsa i interrogat com un delinqüent per un cas menor.

L’excopríncep va criticar els mitjans desplegats per la Fiscalia Nacional Financera en la recerca i la va acusar d’haver-li ocultat elements de la perquisició per perjudicar el seu dret a la defensa. 

Sarkozy va assegurar que es van intervenir més de 3.600 converses seves i va considerar «normal que en alguna» donés detalls sospitosos perquè «tothom quan parla per telèfon pot dir alguna cosa que no és certa», però va subratllar que no demostren «ni la més mínima petjada de corrupció». Sarkozy, de 65 anys, es va considerar víctima d’un «acarnissament» d’unes acusacions, per les quals s’enfronta a penes de fins a 10 nys de presó i un milió d’euros de multa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT