PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino encén els llums de Nadal per iniciar les festes

La programació es va haver de modificar pel dol a l’excopríncep Giscard

Per El Periòdic

Carrer Major d'Ordino il·luminat.
Carrer Major d'Ordino il·luminat. | Comú d\'Ordino.

Diuen que val més tard que mai, i si bé la il·luminació d’Ordino havia d’arribar divendres passat, no va ser fins ahir que els carrers i la plaça Prat de Call van poder lluir els llums de Nadal amb tota la seva esplendor. L’encesa es va escenificar amb una sentida actuació de l’esbart de les Valls del Nord, seguida d’una petita pirotècnia que va emocionar les desenes d’infants que eren a la plaça. Tot seguit, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, acompanyat de la cònsol menor, Eva Choy, i el conseller de Turisme, Jordi Serracanta, van passejar pel mercat de Nadal, situat al carrer Major de la parròquia, mentre conversaven amb els botiguers.
En el marc d’aquesta encesa de llums, que dona el tret de sortida a les festes nadalenques en un any atípic marcat per la crisi sanitària del coronavirus, Mortés va recordar que el programa d’activitats i esdeveniments es va haver de canviar arrel dels tres dies de dol nacional per la mort de l’excopríncep francès Valéry Giscard d’Estaing.
Tot i això, i en qualsevol cas, «l’arribada de la llum nadalenca s’ha fet amb molta il·lusió i hi ha hagut força gent tnint en compte que avui és un dia laborable i no hi ha turistes», va recalcar. A més a més, Mortés va emfatitzar en el fet que el cap de setmana hi va haver una la forta afluència de visitants al mercat de Nadal i va recordar que aquest hi serà fins dimarts al migdia.
Pel que fa als pròxims esdeveniments previstos a la parròquia, avui a les 12.00 hores es preveu L’última Ossa d’Ordino. Una actuació que arriba a la seva quarta edició i que s’ha hagut d’adaptar a les necessitats i protocols sanitaris per garantir la seguretat dels assistents i evitar els contagis. Un dels fets més significatius en aquest sentit és el seu canvi d’ubicació a la plaça Prat de Call. Per altra banda, també es realitzaran altres activitats, entre elles, diverses actuacions infantils com la del cor Little Stars Academy i el contacontes Escudella de contes de Nadal, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT