PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cau un 76% l’entrada de vehicles pel Pas de la Casa

La frontera amb França registra un descens de mobilitat del 82% al desembre

Per Judith Sáez

Imatge d’arxiu de la frontera francoandorrana.
Imatge d’arxiu de la frontera francoandorrana. | Maricel Blanch

Encara que el Govern anunciés l’aixecament de les restriccions de mobilitat per als residents andorrans i dels departaments de l’Arieja i els Pirineus Orientals francesos divendres a la tarda, la frontera francoandorrana tan sols ha registrat l’entrada de 3.752 vehicles del dia 4 al 7 de desembre d’enguany, així com la sortida de 3.789 des del Principat. Unes xifres que marquen una mobilitat negativa tant d’entrada (un 76,5% menys que el mateix període l’any passat) com de sortida (que arriba al 75,5% negatiu).

Pel que fa al global de la mobilitat a la frontera situada al Pas de la Casa aquest darrer mes de desembre, destaca el fet que aquesta ha caigut un 82% en relació amb l’entrada de vehicles, mentre que les sortides han estat un 81% inferiors respecte a l’any 2019. En concret, les visites al Principat sumen un total de 5.809, mentre que l’any anterior van arribar a ser 31.764, i les visites comptabilitzades cap al país gal són 5.689, a diferència de les 30.049 de 2019.

El dia que s’ha registrat més afluència de vehicles en tot el mes i en ambdós sentits, però, va ser el passat diumenge dia 6, que acumula un total de 1.384 entrades i 1.413 sortides. Tot i això, aquestes encara representen una diferència del 77% i 80% negatives, respectivament, en relació amb el període anterior. Des del Pas de la Casa, el president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié, va confirmar a EL PERIÒDIC l’arribada de francesos, tot i que «no hem aconseguit, de moment, una quantitat de visitants i un volum de vendes com la que seria normal per l’època de l’any». Així, va valorar que falta difusió sobre la permissivitat. «Molts francesos encara no saben que poden passar la frontera», va concloure.

Frontera amb Espanya

Per la frontera Farga de Moles el nombre de vehicles que va entrar al Principat des del divendres a ahir, dia 7 de desembre, va ser de 7.014, una xifra que suposa una variació percentual negativa respecte al 2019 del 77,5%. Pel que fa al total del mes de desembre, la caiguda registrada de la mobilitat és del 71%, ja que aquest any han entrat 16.973 vehicles i el 2019 ho van fer 64.448. Si es tenen en compte les dades de la sortida de vehicles, el descens durant aquests quatre dies arriba al 81% respecte al 2019. El dia que es va registrar la mobilitat més elevada va ser el dia 3 amb 3.614 vehicles d’entrada i 3.612 de sortida. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT