PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Nit de l’Esport deixa lloc a les conferències en línia

La ministra Riva presenta ‘L’esport ens connecta’, que tindrà lloc amb diferents professionals del món de l’esport

Per El Periòdic

La ministra Riva.
La ministra Riva. | SFGA/C. ESTEVE

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, van presentar ahir la primera jornada de debat i diàleg amb la participació activa del sector de l’esport sota l’eslògan L’esport ens connecta. La trobada agafa el testimoni de la Nit de l’esport, que enguany es reinventa a causa de la situació provocada per la pandèmia. D’aquesta manera, i amb la voluntat de respectar les mesures sanitàries actuals, la jornada es desenvoluparà de forma telemàtica el proper dia 11 de desembre. «L’esport ens connecta girarà entorn a formacions i coneixements esportius adreçats a les entitats esportive», va explicar la ministra Riva. 


El nou format permet reduir la concentració de persones i ampliar la participació d’un nombre més gran d’esportistes i entitats esportives en les diferents conferències programades. Així, es va detallar que la jornada començarà a les 10.00 hores amb una presentació a càrrec de la ministra i del secretari d’Estat. Al llarg d’aquesta primera sessió es farà un balanç de la situació actual del sector esportiu, així com els objectius establerts per la legislatura. La jornada continuarà amb la conferència del exentrenador de l’FC Barcelona i exseleccionador de la selecció espanyola d’handbol, Xesco Espar, titulada Cohesió i gestió d’equips. Seguidament, serà el torn de l’exesportista, jurista i mediadora Laura Orgué i el llicenciat en Ciències Polítiques i mediador Ramon Tena, que abordaran diverses metodologies per afrontar la resolució de conflictes i finalment el psicòleg d’alt rendiment esportiu, amb una extensa carrera al CAR de Sant Cugat, Pep Marí, que abordarà la millor manera per trobar la motivació esportiva. La jornada es clourà a les cinc de la tarda amb les taules rodones, que abordaran les temàtiques de la lluita contra el dopatge i els entrenaments i la competició en temps de Covid-19. 


Riva també va explicar que encara que no es podran entregar els premis que s’atorguen durant la Nit de l’esport, es retrà un homenatge i reconeixement a aquells esportistes i tècnics que malauradament han mort al llarg d’aquest any marcat per la pandèmia del coronavirus. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT