PUBLICITAT

La Sant Silvestre no nota la crisi

  • Tot i que la cita laurediana per primera vegada no era gratis ?costa 5?? s'han superat els 800 participants
IVÁN MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
L'enorme gentada que es va donar cita a les deu de la nit al centre comercial Sant Eloi on era la sortida, moments previs al tret de sortida de la Sant Silvestre 2010, ahir a Sant Julià de Lòria. Foto: TONY LARA

Si quedava algun dubte, aquest any s'ha demostrat que la Sant Silvestre de Sant Julià de Lòria és una carrera popular del tot estimada al Principat. No hi ha dubte. Perquè en els temps de crisi econòmica que estem l'organitzador, Víctor Martínez, ha decidit per primera vegada cobrar per participar perquè molts dels corredors no entregaven el xip després de la cursa i això generava un dèficit que si continués sent gratuïta s'hauria fet insostenible en números. 5 euros, una xifra simbòlica, però el fet de que no sigui gratis generava dubtes sobre la resposta del públic: «El que és fidel a la Sant Silvestre vindrà igualment», va dir el màxim responsable.

Doncs el resultat ha estat fantàstic. Més de 800 persones es van donar cita la nit de dimecres al punt neuràlgic de sempre, el Centre Comercial Sant Eloi, de tal manera que van fer miques les millors previsions de la organització. «Hem de demanar disculpes perquè no esperàvem aquesta resposta. Com era de pagament no esperàvem tanta gent i alguns es quedaran sense panera», va en un híbrid entre orgullós i dolgut. «Ha quedat clar que tot i ser de pagament a qui li agrada la Sant Silvestre no l'importa. Ens ha desbordat aquesta resposta», va prosseguir. Perquè tot i que per primera vegada es tancaven les inscripcions a les sis de la tarda, una hora abans molta gent es va presentar a la sortida en busca d'un dorsal. La organització no va voler deixar ningú sense participar i per aquest tema es va veure saturada. Però com va dir el segona classificat, Marcos Sanza, «¿Cinc euros? ¿Qui no els té? A qui li agrada no l'importa».

La saturació de gent fora del límit d'inscripció també va afectar alhora de calcular la recaptació però es rondaran els 4.000 euros, que tal i com va anunciar la organització aniran destinats a algun projecte de l'escola de Meritxell encara per determinar.

LOUAH, PER FI PRIMER / Abdeslam Louah, per fi, va saber que és ser el guanyador de la Sant Silvestre laurediana. Un fixe en les darreres edicions, el marroquí havia estat tercer l'any passat i segon al 2008; ahir va superar els andorrans Marcos Sanza i David Francome, segon i tercer, respectivament. En noies el podi va ser 100% català: Alba Xandri, va fer podi amb un tercer lloc, superada només per Laia Andreu i la olímpica a Vancouver en esquí de fons Laura Orgué, la guanyadora. «Menys estrelles ha donat més protagonisme als nostres», va dir Martínez. Una nit, per tant, rodona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT