PUBLICITAT

Canillo

El Mundial d’Esquí de Muntanya a Arinsal es farà en format bombolla

Les quatre proves de la Copa del Món 2021 tindran lloc de l’1 al 6 de març amb un protocol dictat per la ISMF

Per Vicente Pallarés

Carlo Ferrari durant la roda de premsa de la Copa d’Andorra.
Carlo Ferrari durant la roda de premsa de la Copa d’Andorra. | FAM

El Mundial d’Esquí de Muntanya que tindrà lloc a Arinsal de l’1 al 6 de març serà en format bombolla. Així ho va anunciar ahir Carlo Ferrari, director tècnic de la FAM (Federació Andorrana de Muntanyisme). Aquest tipus de format és un dels més recurrents durant la nova normalitat i competicions com la Lliga Endesa, l’NBA, la Titan Desert o la SuperLliga Xinesa de futbol ja l’han aplicat en alguna ocasió. El protocol vindrà dictat per la ISMF (Federació Internacional d’Esquí de Muntanya), encara que des de la FAM també «estem treballant conjuntament amb el Comú de la Massana perquè tot surti bé», va assegurar el director tècnic. Aquest campionat del món constarà de quatre proves: esprint, relleus, vertical i individual. La fase d’esprint serà en format d’eliminatòries amb classificatoris, quarts de final, semifinals i final i la cursa de relleus serà per equips. Per la seva banda, la vertical tindrà lloc íntegrament per les pistes i la individual per fora de les mateixes. Cal destacar que la d’Andorra serà l’única prova del calendari internacional que ofereix els quatre tipus de curses. Només a Itàlia i a Rússia es podran veure tres d’elles.


Ferrari va donar a conèixer aquesta informació durant la presentació de la Copa d’Andorra 2020-21, que constarà de set proves: La 3 Fronteres Dynafit-Grandvalira, la Vertical del Pas de la Casa, la Cronoescalada Nocturna Grandvalira, La Sportiva Andorra Skimo 10, La Sportiva Andorra Skimo 2, la Font Blanca i la Travessa Ransol- La Serrera. Aquestes dues darreres proves seran per equips i es poden fer ambdues com una sola cursa per etapes sota el nom de Les 2 Valls. La competició arrencarà el pròxim 31 de desembre amb la 3 Fronteres DynafitGrandvalira. Una primera prova en modalitat vertical organitzada per l’Esquí Club Pas de la Casa-Grau Roig, en la qual els esquiadors hauran d’ascendir al Pic de Montmalús. La Vertical del Pas de la Casa serà la segona cursa que es disputarà dins de la Park Piolets Copa d’Andorra. Aquesta tindrà lloc el 23 de gener i, organitzada pel Club Pirinenc Andorrà, es realitzarà de dia, sortint des del jardí de neu Pas de la Casa, passat per pista i arribant al Pic Blanc, per fora pista.

 

Dos caps de setmana més tard, el 6 de febrer, tindrà lloc la Cronoescalada Nocturna Grandvalira, organitzada pel Soldeu Esquí Club. Una vertical molt exigent perquè els participants hauran d’ascendir la mítica pista Àliga d’El Tarter. Els dies 20 i 21 de febrer arribaran les dues primeres proves per equips de la temporada. La Sportiva Andorra Skimo 10 i la Banc Sabadell Skimo 2. Un cap de setmana intens per a l’esquí de muntanya. Una de les grans novetats d’aquesta cursa serà la limitació de 400 corredors per dia i l’obligatorietat de fer-se un test d’antigen previ per poder recollir el dorsal i per tant, poder fer la sortida amb normalitat. El cap de setmana del 3 i 4 d’abril es disputaran les dues darreres proves de la Park Piolets Copa d’Andorra 20/21. El dissabte tindrà lloc la Travessa Ransol-Serrera, organitzada pel Soldeu Esquí Club i diumenge se celebrarà la darrera cursa de la temporada, la Font Blanca, organitzada per l’Esquí Club Ordino-Arcalís.


Completar aquest calendari no ha sigut fàcil, ja que «l’hem canviat dos cops» a causa de la crisi sanitària, però «cada prova tindrà un protocol específic estudiat amb el Ministeri de Salut segons les seves dimensions» i algunes curses «seran en format contrarellotge amb sortides individuals», va declarar Ferrari. D’altra banda, la FAM també va anunciar que de cara a aquesta temporada han adaptat les categories a les de la ISMF, de manera que han afegit la sub-18 entre cadets i júniors, i que a la primera prova es recuperarà el lliurament de premis de la temporada passada, que no es va dur a terme per la Covid-19.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT