El MoraBanc suma el quart triomf consecutiu davant el Betis a casa

El conjunt del Principat no falla a la Bombonera i prolonga el moment dolç després de la quarantena del vestidor

Per Vicente Pallarés

Oriol Paulí encistella davant la defensa del Betis.
Oriol Paulí encistella davant la defensa del Betis. | ACB PHOTO / A. MARTÍN

El MoraBanc va guanyar ahir el Betis al Poliesportiu d’Andorra sense públic, però amb les imatges d’alguns aficionats a la graderia, que van poder presenciar el minut de silenci previ a l’enfrontament per l’excopríncep Valéry Giscard d’Estaing. El conjunt del Principat arribava amb les baixes de Moussa Diagne i de Tyson Pérez, que va patir una rebrincada al turmell a l’entrenament del dia anterior, però recuperava Gielo, que va deixar una bona actuació.

El MoraBanc ja començava amb la solidesa defensiva que el carcateritza i que li va donar ahir la quarta victòria consecutiva en un partit de pocs punts. A l’inici del matx, va aconseguir un parcial de 8-0, que suposava el 10-2 en el marcador, amb un Senglin estel·lar que va anotar tres cistelles seguides des de tots els angles possibles. En aquest moment, Joan Plaza va demanar el primer temps mort, que va suposar una petita reacció del conjunt andalús, que va retallar distàncies fins el 10-9. A partir d’aquí, el joc es va tornar molt igualat i Outtara va demostrar els triciolors que no s’ho pensa dos cops a l’hora de tirar des de la línia de 6,75. Ara, era Ibon Navarro qui demanava temps mort per tal de corregir alguns aspectes amb el 14-14 en l’electrònic. Oriol Paulí, que va anotar 12 punts, va aconseguir una cistella sobre la botzina que deixava el MoraBanc per davant. L’equip andorrà anava de més a menys en aquest primer quart, mentre que el Betis millorava el seu joc. En el segon quart, Outtara tornava a posar en problemes els homes d’Ibon Navarro i amb un altre triple li donava la volta al marcador per primer cop (18-19). El MoraBanc es va refer, però Ndoye, l’home de 2,12 del conjunt espanyol, posava el 25-26 mitjançant un tir lliure. En aquest moment, Tunde, que precisament és exjugador del Betis, va començar la seva particular exhibició que, acompanyada d’un triple de Sergi García i cistelles de Palsson i Senglin van deixar un còmode 36-28 al descans.

El tercer quart no podia començar de millor manera. Jelínek va anotar un triple i Hannah i Oriol Paulí van oferir un espectacular alley-oop. Els jugadors andorrans s’ho estaven passant com nens petits. El marcador es va estirar fins el 45-32, però Obi va aparèixer en un moment necessari pels de Plaza amb un triple. Fins aquell moment, el Betis portava 1/14 en triples. Però un 2+1 de Paulí i una cistella de Gielo després de fintar un rival deixaven un avantatge de 15 punts. Finalment, el tercer quart va acabar amb +13 per un parcial de 0-7 final en un moment de relaxació de l’equip local. Aquest parcial feia somiar el Betis amb la remuntada, que començava amb un altre triple d’Outtara l’últim quart, que es va convertir en un període marcat per un ritme frenètic a causa de la intensitat dels dos equips. El Betis travessava un bon moment defensiu, però li faltava fluïdesa en atac. De fet, no va arribar ni als 14 punts aconseguits en els tres primers quarts. Per això, el final del partit no va oferir un gran espectacle als aficionats imparcials, però sí als tricolors per l’alegria de mantenir l’avantatge mentre el rellotge corria a favor. Ibon Navarro va aprofitar per donar-li minuts a Guille Colom i dosificar esforços de cara al partit del proper dimecres. Nacho Llovet, que va ajudar molt amb el rebot ofensiu des de la seva entrada, va ser l’encarregat d’anotar els últims quatre punts del partit, que va acabar amb un avantatge de 17 punts pel MoraBanc, que viu un moment dolç.

Ibon Navarro: «Vam perdre Tyson, però ens hem ajudat»

Ibon Navarro va valorar de forma molt positiva la victòria i l’actitud de l’equip: «Hem estat en la mateixa línia amb  què arrivàbem, amb molta solidesa defensiva i molta energia. Ahir vam perdre Tyson i l’equip ha fet un pas endavant per fer aquelles coses que el Tyson està acostumat a donar-nos, especialment, la seva ajuda en el rebot». Aquest últim aspecte va ser una de les claus perquè «ens ha donat l’oportunitat de controlar el partit», va afegir el tècnic tricolor.Per buscar un però a la bona actuació del conjunt del Principat, «hem agafat aquests 20 punts d’avantatge, ens hem relaxat i els hem donat l’oportunitat de tornar al partit», va destacar el preparador, però «hem estat molt sòlids a l’últim quart i hem aconseguit aquesta victòria que és molt important per a nosaltres». Sobre la lesió de Tyson Pérez, Ibon va dir que encara «han de fer-li proves, però no pinta bé».Pel que fa la solidesa defensiva que va amagar les carències en atac, l’entrenador tricolor va manifestar que «nosaltres hem de jugar així. Sabem que si no ho fem així, qualsevol ens pot guanyar. Som un equip que està fet per jugar així».