PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Demòcrates referma l’aparcament de l’Escaler

Aleix creu que la infraestructura és vital perquè el projecte ‘Caldes’ que la majoria treballa pugui ser profitós

Per Lídia López

Simulació del possible aparcament que es va fer amb el projecte.
Simulació del possible aparcament que es va fer amb el projecte. | Comú d\'Escaldes-Engordany

L’oposició del Comú d’Escaldes-Engordany segueix defensant la necessitat de tirar endavant la construcció de l’aparcament de l’Escaler, que s’hauria d’ubicar a la carretera de l’Obac. Després del canvi polític a la corporació, l’equip de govern socialdemòcrata liderat per la cònsol major, Rosa Gili, manté que veuen bé la infraestructura, però que algunes de les clàusules de l’acord que l’antiga majoria va signar amb la propietat dels terrenys a l’hora de posar les bases del projecte, eren perilloses per al comú escaldenc, i per això les volien renegociar. En qualsevol cas, fins avui dia no hi ha hagut novetats, més enllà d’un inici de contactes entre la corporació i els propietaris.

És per aquest motiu, Demòcrates + Independents manifesten una vegada més que l’aparcament de l’Escaler és «una eina essencial» i que pot ajudar en la revitalització de la part alta que la majoria vol impulsar a través del projecte Caldes. Així ho va exposar el conseller del grup demòcrata, Miquel Aleix, que va declarar que «creiem que la infraestructura és imprescindible perquè aquest projecte pugui reeixir en un pla que vagi a favor de la part alta d’Escaldes-Engordany». «Tenim la sorpresa que el comú ens expressa que ells creuen en el projecte i volen treballar-hi, però cada vegada que entrem en aquesta matèria constatem que no s’hi fa res», va lamentar Aleix, que va assegurar que «no em consta que es treballi en aquest tema ni que s’hagi negociat una modificació d’aquestes clàusules per poder continuar amb el projecte», fent menció d’unes converses mantingudes mesos enrere per part del mateix Aleix amb la propietat.

En aquest sentit, el conseller escaldenc també va reconèixer que «el projecte Caldes pot ser un projecte interessant» perquè busca les fórmules per revitalitzar la part alta de la parròquia, una qüestió que «fa anys que es busca». D’aquesta manera, Aleix va apuntar a l’oportunitat d’engegar un projecte que pot beneficiar en diversos aspectes, com el comercial, el cultural o el turístic. A més, també va considerar que, dins d’aquest pla de dinamització, es podria enllaçar aquella zona amb la Vall del Madriu, i unir en certa forma des de la zona més turística que és Vivand fins al «patrimoni de la humanitat que tenim a Escaldes-Engordany». I és que, tal com va posar en relleu el conseller, «sabem que els llocs que turísticament funcionen, encara que siguin per a vianants, és perquè tenen a prop un aparcament des d’on la gent es pot dispersar», apuntant que és un element necessari per tal d’evitar «fer un dispendi en un projecte que després no tindrà aprofitament».

A més, el demòcrata també va assenyalar que aquesta infraestructura pot ajudar també a una activació de l’habitatge, ja que en aquell punt «hi ha molts edificis que ja són de lloguer i no tenen aparcament». «Hi ha molts edificis al capdamunt de l’avinguda Carlemany, del carrer d’Engordany i del carrer Mossén Guillem Adellach que s’haurien de rehabilitar per posar-los a disposició del mercat de lloguer i també estarà bé que disposin d’estacionament», va exposar. Així, a banda de tenir un aparcament per al turisme, Aleix va recalcar que la infraestructura també seria utilitzada pels veïns de la zona. I en conseqüència, una major presència de persones residint a la zona, també beneficiaria de retruc a «l’economia del petit comerç», que veuria augmentada la seva clientela potencial. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT