PUBLICITAT

La xifra de contagis de Covid-19 supera la barrera dels 7.000

La mort d’una dona va elevar dissabte la xifra de defuncions pel virus a 78

Per El Periòdic

Una prova de coronavirus.
Una prova de coronavirus. | ANA/E.C.

El Ministeri de Salut va informar ahir que la xifra total de casos de Covid-19 registrats al Principat des de l’inici de la pandèmia és de 7.050 persones, dels quals, 6.192 corresponen a la segona onada que va iniciar-se a finals d’estiu. En aquest sentit, les dades indiquen que durant les darreres hores, s’han sumat 45 nous casos positius. Del total d’infectats al llarg del temps d’expansió del virus, 734 estan actius en aquests moments i 21 persones estan ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altres tres requereixen dels serveis de la Unitat de Cures Intensives (UCI) del mateix centre sanitari i dos d’aquests tres necessiten ventilació mecànica. En la mateixa línia, el Govern va informar, el dissabte passat, d’una nova defunció vinculada a la Covid-19 que eleva a 78 el nombre total de víctimes mortals que s’ha cobrat la pandèmia al Principat. Es tracta d’una dona de 81 anys que hauria mort entre divendres i dissabte.

Incidència a les escoles

Pel que es fa a la incidència del virus entre la població escolar, actualment al país hi ha 34 aules que es troben sota un règim de vigilància activa, nou que tenen aplicat un confinament total i que, per tant, no assisteixen als centres escolars de manera presencial, i 25 classes tenen aplicat un règim de vigilància parcial. Finalment, 42 estan sota vigilància passiva.

Brot al centre penitenciari

El divendres passat, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar que en referència al brot de Covid-19 detectat al centre penitenciari es van registrar sis interns i 13 treballadors positius per coronavirus arran del segon cribratge efectuat al centre. Encara es desconeix l’origen dels contagis, tot i que se sospita d’haver-se pogut produir en un bar. 

Noves mesures econòmiques

El mateix divendres, el Consell General va aprovar noves mesures per fer front als efectes econòmics de la pandèmia. La llei entrarà en vigor el pròxim 1 de gener i conté mesures com l’allargament fins al juny de l’any vinent de les prestacions a assalariats en forma de Suspensions Temporals del Contracte de Treball (STCT) o de Reduccions de la Jornada Laboral (RJL); la pròrroga de les prestacions a professionals de l’àmbit sanitari o a persones que tenen fills menors i que es veuen obligades a fer-se’n càrrec si han d’estar-se a casa o la sol·licitud de reducció del preu dels contractes d’arrendament de les empreses del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT