PUBLICITAT

Els grups parlamentaris, a favor de no obrir pistes fins al gener

Els hotelers avisen que la situació actual pel sector és «crítica»

Per Irene Mas Fàbrega

Alguns consellers generals de Terceravia i del PS durant la sessió de Consell General d’ahir.
Alguns consellers generals de Terceravia i del PS durant la sessió de Consell General d’ahir. | ANA/M.F.

Després de la sessió de Consell General que es va celebrar ahir al matí, els grups parlamentaris van expressar la seva opinió en relació amb l’anunci que va fer el cap de Govern, Xavier Espot, el dijous al vespre sobre la pròrroga d’obertura de les estacions d’esquí. 


Des de la majoria, el conseller general de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, va apuntar que segons la seva opinió «la decisió de l’allargament d’obertura dels camps de neu és d’acord amb el sector i expressa lleialtat amb les decisions que estan prenent els països europeus». En la mateixa línia, la consellera general de Liberals Eva López va afegir que «estem segura que la no obertura de les estacions d’esquí ha estat una decisió molt complicada. La pandèmia comporta que s’hagi de prendre aquest tipus de decisions, dures i ràpides». Finalment, Maria Martisella, consellera general de Demòcrates, va posar l’objectiu de cara a la temporada d’hivern a la possible arribada de ciutadans francesos al país a partir del pròxim 15 de desembre: «Hem de seguir treballant i esperar que el dia 15 comencin a arribar persones de França disposats a gaudir dels comerços i de la restauració d’aquí».


Des dels grups de l’oposició, la decisió del Govern també ha estat ben rebuda. Així ho va explicar, per exemple, la consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS), Judith Salazar: «Estem completament alineats amb la posició que ha decidit adoptar el Govern. Pensem que fer competència deslleial als països veïns no aportaria res de bo. Celebrem que el cap de Govern fes l’anunci del retard d’obertura de les estacions en línia amb el camí que marca Europa». Finalment, des de Terceravia, Joan Carles Camp va expressar que «el tema de les pistes era previsible i s’hauria d’haver treballat abans en aquest sentit. Tot i això, hem de ser enginyosos. Segurament tindrem una tercera onada de pandèmia i el teixit econòmic i social quedarà molt malmès. No podem anar en contra de les decisions que prengui Europa, hem de ser solidaris de manera mútua».

El sector hoteler a l’expectativa

Així mateix, al com va declarar la presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), Cristina Canut, en declaracions a EL PERIÒDIC, el sector dels allotjaments turístics està passant un any «pèssim» i, en relació amb l’últim anunci del Govern va explicar que «estem paint les notícies perquè semblava que teníem un horitzó i ara això ha canviat de la nit al dia». De la mateixa manera es va expressar el director de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, en declaracions a Ràdio i Televisió d’Andorra. En concret va apuntar que la situació actual és crítica, sobretot per la manca d’activitat que es preveu per aquest desembre.


A banda d’això, Canut va considerar que «no té res a veure el que va presentar el cap de Govern el dijous en roda de premsa amb el que s’estava parlant a les reunions entre el sector privat i el Govern. De tots els escenaris que ens plantejàvem, el pitjor. Estem consternats».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT