El MoraBanc s’abona al lideratge de Senglin i s’imposa al Bilbao Basket

El conjunt del Principat conquista Miribilla un any més i suma un ple de victòries després del brot de Covid

Per Vicente Pallarés

Els jugadors del MoraBanc feliciten Senglin després del partit.
Els jugadors del MoraBanc feliciten Senglin després del partit. | ACB Media/A. Arrizabalaga

El MoraBanc visitava ahir Miribilla, pista on la temporada passada, també a principis del mes de desembre, es va imposar al Bilbao Basket. Els dos equips arribaven aquest cop sense els seus jugadors franquícia, Balvin per part de l’equip basc a causa d’unes molèsties que va patir durant la finestra de seleccions, i Moussa Diagne per part del conjunt del Principat, ja recuperat de la seva lesió de llarga durada, però amb dolor a l’espatlla. Bandja Sy, en canvi, va reaparèixer com a titular en el seu primer partit de la Lliga Endesa aquesta temporada. Hannah no va estar fi, com acostuma a fer, i Jeremy Senglin va agafar el seu relleu, sent el clar MVP del partit, amb 30 punts i 35 de valoració, i el líder absolut de l’equip, que suma un ple de victòries després del brot de Covid-19 al vestidor.
El partit no va ser brillant per cap dels dos equips, però es van mostrar sòlids, sobretot, en la faceta defensiva i es van complicar les coses mútuament, encara que l’equip tricolor sí que va saber trencar-lo a l’últim quart. El primer quart va acabar amb 19-19 en el marcador; un resultat que reflectia perfectament la igualtat que hi havia a la pista. El MoraBanc va errar diversos llançaments en aquest període, amb un encert de només el 30% en tirs de dos i el 25% en tirs de tres, però amb el 40% en tirs lliures, la qual cosa va permetre els homes d’Ibon Navarro no perdre la cara al partit. El millor en aquest aspecte estava sent Jelínek amb 4/4. Palsson, amb la primera cistella visitant, i Sergi García van ser els únics jugadors en anotar de tres en aquest primer quart.

El conjunt basc es va avançar en la primera cistella del segon quart, però Palsson, que tampoc va tenir el seu millor dia, va respondre ràpidament amb un triple, l’únic que va anotar. El MoraBanc anava agafant distància en l’electrònic amb una màxima de cinc punts, però un triple final de Rousselle, un dels rivals més actius amb alguns moments d’encert durant el matx va deixar el marcador en un igualat 36-38 al descans, malgrat els nou punts de Senglin, que començava la seva exhibició en aquest període.

No obstant el petit avantatge andorrà, un triple de Jaylon Brown va capgirar el marcador a l’inici del tercer quart. Els parcials continuaven sent molt reduïts i la tensió era palpable en cada jugada, amb tots els jugadors molt concentrats i no deixant ni un milímetre al rival per  tal de no ser sorpresos. Felipe Dos Anjos, l’home del Bilbao Basket de 2,18, era una amenaça sota la cistella, sobretot, oferint assistències quan arrossegava tota la pressió, encara que Tunde el va fer esforçar-se en atac amb una defensa molt forta fent ús de la seva musculatura. L’ex del Palma de Mallorca també era perillós en atac i anotava de dos, molts cops gràcies a les jugades individuals de Senglin, que malgrat la seva renta anotadora, no tenia la cistella entre cella i cella i també donava assistències. El mateix Senglin aconseguia un 2+1 final que forçava un nou empat al final del tercer quart (52-52). Durant aquest període, el MoraBanc va millorar considerablement el seu percentatge en tirs de dos i tirs lliures, deixant ambdos en un meritori 66%, millors estadístiques que en els dos quarts anteriors.

A l’últim quart, el conjunt tricolor va arribar al seu súmmum de bàsquet de la mà de l’MVP del partit. Només començar els últims 10 minuts, Sergi García va llançar una pilota  que recollia Oriol Paulí d’alley-oop. Abans, el mallorquí ja ho havia fet amb Tyson Pérez. Aquests tres homes també es van guanyar un lloc entre els quatre millors jugadors tricolors de la nit, tots ells superant el 10 de valoració. Per part de l’equip local, només ho van aconseguir dos jugadors, Dos Anjos i Zyskowski. Senglin, en aquest quart, va anotar 16 punts, tres d’ells mitjançant el triple final que deixava un marcador definitiu de 76-85. Els jugadors del Bilbao Basket s’havien dit durant un temps mort d’Álex Mumbrú que s’havia de creure en la victòria, però el combo tricolor va superar la fe basca en aquest sentit. D’aquesta manera es va confirmar la bona ratxa del MoraBanc, que buscarà seguir fent gala d’aquest moment dolç el diumenge a les 12.00 hores a la Bombonera davant el Reial Betis, que pot semblar un rival assequible, però arriba necessitat de punts i amb més dies de descans.

Ibon Navarro: «Li hem donat la pilota a Senglin»

El tècnic va destacar les errades de l’equip: «Amb la nostra agressivitat en el rebot d’atac hem aconseguit paliar una mica la nostra falta d’encert. Hem patit moltes pèrdues, algunes per la forta defensa del Bilbao i altres no forçades i amb massa risc per com anava el partit». No obstant això, els seus jugadors van saber reaccionar: «A l’últim quart hem pujat el nivell d’encert i hem trobat un jugador amb un nivell d’inspiració molt alt, que és Senglin. Li hem donat la pilota i hem fet una defensa forta»