PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sector turístic, decebut amb el nou paquet d’ajudes del Govern

L’AEAT se sent apartat i la UHA creu que no s’han valorat les aportacions

Per Lídia López

Gent passejant a l’av. Meritxell.
Gent passejant a l’av. Meritxell. | El Periòdic

El sector dels allotjaments turístics se sent decebut per la proposta de Llei Òmnibus que el Govern ha presentat perquè s’aprovi avui, de forma urgent, al Consell General. Els serrells del nou text, presentats el dimecres pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, no han convençut ni a l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT) ni a la Unió Hotelera (UHA), que se senten deixats de banda i no escoltats respectivament. 

Així, tal com va apuntar el president de l’AEAT, Àlex Ruiz, «no estem inclosos en cap benefici d’aquesta nova llei». «Després d’haver fet una inversió bestial per tal d’adaptar-nos a la nova llei d’apartaments turístics ara fa tres anys, veiem que no ens podem acollir a res», va lamentar Ruiz, que també va afegir que «no ens tenen en consideració».

Per la seva banda, el director de la UHA, Jordi Pujol, va assegurar que havien participat en l’elaboració del nou text i van fer un seguit d’aportacions que «com a sector afectat, sabíem el que necessitàvem a partir d’ara, i en especial per la incertesa vinent» malgrat que «ben poques se’n veuen reflectides». «S’estava parlant de mantenir el mateix sistema d’ERTO que l’altra vegada, o fins i tot amb algunes ajudes més», va apuntar Pujol, que va considerar que, d’aprovar-se sense esmenes la nova llei, «són mesures poc coherents per la situació que estem vivint». I és que, pel director de la UHA, «la situació a partir de l’1 de gener és molt més greu inclús que la que teníem al març o l’abril», ja que tot i tenir igualment les fronteres tancades, aleshores es finalitzava la temporada i ara s’acumulen mesos sense treballar o fer-ho poc. «Ho passarem malament», va augurar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT