Triomf fàcil per continuar segon abans del desplaçament a Palma

• L'equip de Penyarroya venç sense despentinar-se tot i tenir fases d'irregularitat davant un fluix filial blaugrana

Howard, d'esquenes a cistella, defensat per Mbaye en una acció d'atac del River, ahir al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

El River va aconseguir ahir a la nit una victòria fàcil i sense despentinar-se al Poliesportiu (76-53) que el manté en segon a l'espera de l'importantíssim partit del dilluns de la setmana que ve a la pista del tercer, el Bàsquet Mallorca i en una jornada beneficiosa en la qual han perdut el líder Clavijo i el Tíjola.

Ben d'hora es va posar el conjunt andorrà a fer feina davant l'equip molt jove i inexpert –fins i tot comptava amb el base Josep Pérez, de només 16 anys– que pitjor anotació té en la LEB Plata. La clau estava en la pintura, on l'equip de Peñarroya era molt superior en centímetres i per aquí van encaminar-se la gran majoria dels atacs tricolors. Howard no tenia rival en el salt i això va suposar un problema enorme per als de Borja Comenge tant en defensa, com en atac davant la segona millor defensa de la categoria. Mentre el River buscava amb eficàcia el joc sota la pintura el Regal es veia forçat a fer ús del tir exterior i als deu primers minuts va estar pèssimanent encertat.

En un tres i no res el River es va posar 8-3 i amb expectatives de que la diferència s'incrementaria. Així va ser fins que Holmes va superar la barrera dels deu punts (16-5, minut 8) per mantenir les distàncies a l'acabament del primer parcial. 18 per al River i un pobre 8 per al Barça que pintava a victòria fàcil.

Però la imatge del River en el segon parcial va fer canviar d'opinió. El Barça li va encomanar la falta de ritme, va abaixar les revolucions. Els blaugrana, però, tampoc no sortien de la seva letargia a la pista i Reggi va haver de tirar del seu equip per, com a mínim, mantenir les distàncies. En sis minuts, aborrit 6-7 (24-15, minut 16). El Barça B, que si no havia tocat fons li faltava poc, va començar a reaccionar fins ficar-se de nou en el partit (30-25, minut 19). Johnson i Holmes van alleugerar la situació abans del descans (34-25), però quedava la sensació que els locals anaven cap a baix i els visitants, tot el contrari.

De nou les aparences van enganyar perquè el River va sortir endollat després de la pausa i entre Howard en la zona interior i Piru Ros de tres van reflectir en l'electrònic la bona tasca que s'estava fent l'equip fins tornar a superar la renda dels deu punts amb escreix (41-28, minut 34). Va ser llavors quan el partit va començar a despertar els més de 600 aficionats que es van donar cita al Poliesportiu. L'intercanvi de cistelles va ser continu però el Barça va sortir perdent perquè Reggi es va fer mal al turmell i no va poder continuar jugant.

Els últims deu minuts, amb 50-40, Piru va buscar la rendició rival amb un triple en la primera jugada, però Aparicio va respondre amb un altre. El Barça, però, va perdre gairebé tota opció de triomf en fallar dues cistelles fàcils perquè després Johnson esmaitxés fent esclatar la graderia i furgant en la ferida blaugrana. 57-43 i faltaven cinc minuts. El River, més fresc i amb més banqueta, ja no va donar més marge. Domini en el rebot, ordre i seriositat defensiva que forçaven de nou el tir exterior visitant i desena victòria.