PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc viatja a Bilbao sense Diagne ni Gielo, però amb Bandja Sy

El conjunt tricolor s’enfronta a una autèntica marató de bàsquet amb 14 partits en els propers 35 dies

Per Vicente Pallarés

Bandja Sy abans d’un partit a la Bombonera.
Bandja Sy abans d’un partit a la Bombonera. | ACB MEDIA / A. MARTÍN

El MoraBanc comença avui la seva particular marató de partits amb 14 enfrontaments en 35 dies, 10 d’ells al desembre. L’equip va viatjar ahir al País Basc, on es veurà les cares aquesta tarda amb el Bilbao Basket. Nacho Llovet, que torna després d’estar concentrat amb la selecció espanyola, va declarar ahir en la roda de premsa prèvia que «arribem amb càrrega, és veritat, però també hem pogut descansar i arribo amb ganes de reincorporar-me a l’equip i de reprendre la competició. Ho vam deixar en un bon moment i tinc ganes de reprendre les bones sensacions i tornar a gaudir amb l’equip». Mentrestant, els seus companys, excepte la resta d’internacionals, han pogut entrenar i agafar forces abans d’aquest mes tan exigent. La finestra FIBA «ens ha servit per a entrenar una mica més. No teníem l’equip complet però sempre va bé per a recuperar sensacions després de la Covid i estem amb ganes que comenci aquest desembre boig», va manifestar el tècnic Paco Vázquez, que va afegir que ni com a jugador ni com a entrenador recorda «haver jugat mai tants partits seguits». 


El conjunt tricolor començarà aquest intens mes amb les baixes de Moussa Diagne, per dolor d’esquena (no té res a veure amb la seva lesió), i Tomasz Gielo, que ja va quedar fora de l’últim partit amb Polònia per molèsties a l’espatlla. No obstant això, Ibon Navarro podrà tornar a comptar amb Bandja Sy, que debutarà aquesta temporada en partit oficial. «El que m’amoïna seria la salut dels companys i la meva. El primordial aquests dies serà descansar i recuperar bé i resem perquè no es lesioni ningú. Nosaltres preferim jugar que entrenar i aquest mes l’entrenament serà més de vídeo i més tàctic que no pas a la pista perquè entre viatges i partits tindrem poc temps. Ho afrontem amb molta ambició perquè serà un mes crucial a les dues competicions», va comentar Llovet sobre la càrrega de partits que patiran els jugadors del MoraBanc.


L’ala-pivot català, com molts dels seus companys, s’ha recuperat recentment del coronavirus, que ha deixat petites seqüeles a alguns jugadors: «Pots notar que tens una mica més de fatiga. No ens hem d’oblidar que fa tres setmanes estàvem tancats a casa. Això ho anirem recuperant amb els entrenaments i partits». En el seu cas, «vaig estar un parell de dies una mica fotut, però després les coses van anar a millor i vaig poder entrenar una setmana abans dels partits de la setmana passada. També ens va servir per buidar una mica el cap». No obstant això, «entre cometes, hem tingut sort que ens a pillat a tots a l’hora. Tots sabem el que és passar per això i és una experiència dolenta, però que ens uneix». De fet, aquesta unió es va veure en els partits contra l’Anvers belga i l’Herbalife Gran Canària als quals l’equip arribava després de tres setmanes sense entrenar pràcticament res i va aconseguir dues victòries.


L’internacional espanyol té clar en què no es pot fallar en aquest moment tan crucial de la temporada: «A la nostra identitat. El nostre joc és defensar, córrer i rebotejar. Són les tres claus nostres. Quan tens poc temps per preparar els partits és encara més important centrar-te en la teva identitat. Sabem que funciona i que fent-ho som un equip perillós». Vázquez va argumentar que «ens enfrontem a un equip que està jugant bé, però els resultats no l’estan acompanyant. Tenen una filosofia molt clara i la mantenen, però pot ser que ara l’equip que coneixíem canviï una mica. Han fitxat un jugador lituà que ha sigut molt important a la lliga del seu país (Miniotas) i segur que jugarà. Amb la incorporació de Huskic també canviarà una mica l’equip». El jugador serbi va arribar a Bilbao cedit pel San Pablo Burgos el passat mes de novembre. Però «el més important és la nostra filosofia de joc», va afegir el preparador mostrant el seu acord amb Llovet, ja que «quan ens enfrontem a aquestes circumstàncies, igual que el diumenge contra el Betis, que ha canviat l’entrenador, no ho podem controlar».  L’equip disposarà de menys de 72 hores de descans entre els dos partits de la Lliga Endesa d’aquesta setmana.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT