PUBLICITAT

L’educació no presencial com a impuls per a la diversificació

El Govern aposta per un parc tecnològic adreçat al coneixement i la recerca

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, durant la conferència de l’EFA.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la conferència de l’EFA. | SFGA/JAViladot

El cap de Govern, Xavier Espot, va afirmar que l’educació no presencial representa un impuls a la diversificació del model econòmic andorrà i que per aquest motiu el full de ruta del Govern, l’Horitzó 2023, contempla accions per potenciar el desenvolupament d’un parc tecnològic adreçat a sectors estretament vinculats al coneixement, la digitalització, la innovació o la recerca. Així ho va afirmar durant la clausura del 19è Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) que es va celebrar de manera telemàtica sota el títol Educació: crear valor des d’Andorra. Al seminari en línia també hi va participar la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.


En aquesta línia, Espot va assegurar que la voluntat de l’Executiu és estimular l’emprenedoria i l’autonomia amb programes d’inversió públics i privats, dotats d’incentius i agilitzant els tràmits administratius.


En la seva intervenció, el cap de Govern va exposar que els efectes de la Covid-19 han deixat entreveure molts reptes, però també moltes oportunitats en el món acadèmic com el fet d’impulsar el coneixement com a força productiva i capital humà, recordant que és un dret fonamental de les persones com a eina de desenvolupament personal i de respecte a la llibertat. Així, el cap de l’Executiu va afirmar que aquesta transformació s’ha d’incorporar als plans estratègics universitaris, no tan sols com a un suport, sinó com una extensió de l’estratègia pedagògica. Xavier Espot també va exposar que en els darrers anys, amb l’aprovació l’any 2018 de la llei que regula el funcionament dels centres docents d’ensenyament superior i el fet d’estar integrats a l’Espai Europeu d’Educació Superior que reconeix els títols a nivell continental, ha fet créixer l’interès d’universitats per instal·lar-se al país.

En conseqüència, a hores d’ara, Andorra ja compta amb tres centres privats que juntament amb la Universitat d’Andorra (UdA) fan que el Principat sigui un dels països del món amb més universitats per habitant.


Tant Espot com la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, van agrair a l’EFA haver escollit el tema de l’Educació en aquest 19è Fòrum. Vilarrubla va destacar l’ocasió de posar en valor l’aposta que Andorra fa per l’Educació, com a pilar essencial per a la cohesió i la prosperitat de la societat.


La titular d’Educació va evidenciar la imminent transformació cap a la digitalització de la societat en tots els àmbits i també en l’educatiu. En aquest sentit va afirmar que si la societat avança, l’escola no pot quedar-se immòbil.

PUBLICITAT
PUBLICITAT