PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cultura i la taula de falles posen en marxa un web

La Unesco va reconèixer la festa com a patrimoni cultual fa cinc anys

Per El Periòdic

Cremada de falles a Ordino.
Cremada de falles a Ordino. | ARXIU ANA

El Ministeri de Cultura i Esports i la taula nacional de falles de les valls d’Andorra han posat en funcionament el web nacional Falles d’Andorra (www.fallesandorra.com), coincidint amb la celebració del cinquè aniversari aquest 1 de desembre del reconeixement per part de la Unesco de la festa de les falles dels Pirineus com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat. 

El naixement d’aquest web és fruit de la col·laboració entre el Departament de Patrimoni Cultural i la taula nacional de falles de les valls d’Andorra, i s’inclou dins dels projectes de salvaguarda i difusió de la festa que es desenvolupen anualment.

El web, que ja es pot veure des d’aquest mateix dilluns, explica amb una navegació àgil, intuïtiva, molt gràfica i adaptada a tots els dispositius, la festa de les falles al país des dels seus orígens immemorials fins a l’actualitat, amb els cinc col·lectius que mantenen viva aquesta tradició. El web, de partida, s’estructura en sis apartats, però la voluntat és que sigui una pàgina dinàmica i actualitzada, que permeti introduir en cada moment totes les novetats que es vagin produint en relació a la festa. A l’inici del web s’explica la tradició i quan es fa la cremada de falles per part dels diferents col·lectius: Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany i Encamp el 23 de juny; Ordino el 28 de juny. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT