PUBLICITAT

Encamp dona 4.000 euros al concurs d’embelliment floral

L’acte es va fer de manera restringida només amb els finalistes

Per El Periòdic

Entrega del primer premi, per part de la cònsol major, Laura Mas, de la categoria de comerços.
Entrega del primer premi, per part de la cònsol major, Laura Mas, de la categoria de comerços. | Comú d\'Encamp

El Comú d’Encamp va entregar ahir els premis als 20 finalistes del XIV concurs d’embelliment floral de la parròquia, per valor de 4.000 euros. Tots els participants van rebre un val de 20 euros bescanviable per plantes, flors o material de jardineria en els establiments col·laboradors especialitzats de la parròquia. La cònsol major, Laura Mas, i el conseller d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura, Andreu Riba, van ser els encarregats de fer entrega dels guardons als diferents premiats, ja que per motius sanitaris l’acte, que habitualment es fa cap a l’octubre, es va dur a terme de forma restringida, només amb els finalistes de cada categoria i sense públic.


De fet, Mas, va anunciar que de cara a l’any vinent introduiran algun petit canvi en el concurs amb l’objectiu de «créixer en el nombre de participants, ja que la col·laboració entre els particulars i el comú és una fórmula d’èxit». En aquest sentit, la cònsol major va animar a tots els participants a repetir la primavera vinent a la XV edició, i a participar, ara al desembre, al primer concurs d’aparadors i decoració de Nadal: «Gràcies a la vostra creativitat gaudirem, també ara a l’hivern, d’un bonic paisatge urbà amb motius nadalencs», va manifestar.


Per la seva banda, Riba va recordar que el moviment de Viles Florides que enguany va reconèixer Encamp com una parròquia de quatre flors d’honor va valorar molt positivament que des del comú s’incentivés la participació ciutadana, amb accions com el concurs d’embelliment floral, per promoure iniciatives de foment del medi ambient i la sostenibilitat com és Viles Florides.


El jurat, constituït per l’encarregat de parcs i jardins comunal, un membre de l’Associació d’Empreses d’Encamp, un membre de l’Associació de la Gent Gran d’Encamp, un tècnic de jardins i per la directora d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura del comú d’Encamp, van coincidir en el fet que «molts dels participants repeteixen any rere any, i tot i així, ens sorprenen amb noves composicions i creativitats». En l’edició d’enguany s’ha entregat un primer premi i tres segons premis a la categoria de xalets i edificis, i dos primers premis, un segon premi i un tercer a la categoria d’apartaments i pisos. En la categoria d’hotels i residències el primer premi ha estat per a l’Aparthotel La Solana i el segon premi per a l’hotel Guillem. En la categoria de comerços el primer premi ha estat per Maxicurs i el segon per a Signum.


Per decisió del jurat, enguany s’ha premiat fora de concurs, un de la categoria de xalets i edificis amb un val de compra de 125 euros, dos en la categoria d’apartaments i pisos, amb un val de compra de 75 euros, i en la categoria de comerços al restaurant La Cirera, amb un val de compra de 75 euros. Al Pas de la Casa s’ha premiat amb el primer premi de comerços al Cafè la Residència i amb el segon premi a La Camarguesa II. Alguns premis han quedat deserts.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT