PUBLICITAT

Vinyes obté l’11a posició al Ral·li Illes Canàries

Les condicions climatològiques adverses van fer variar l’asfalt diverses vegades

Per El Periòdic

Joan Vinyes i Jordi Mercader al Ral·li Illes Canàries.
Joan Vinyes i Jordi Mercader al Ral·li Illes Canàries. | Fotoesport

Joan Vinyes i Jordi Mercader van acabar la seva primera participació en el Ral·li Illes Canàries, pilotant un Suzuki Swift R4lly, a la 11a posició de la classificació absoluta entre els equips que competien en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA). La prova canària es va disputar amb unes condicions climatològiques molt variables que van tenir com a conseqüència que, segons la posició de sortida de cadascun dels equips, l’asfalt de les especials poguessin variar de manera considerable.


Precisament en aquesta situació es van trobar Vinyes i Mercader, que sortien amb el dorsal 48 pel fet que no estaven inscrits en l’europeu de l’especialitat (ERC), i per tant tenien rivals directes que van prendre la sortida en posicions més avançades. Segons VInyes: «Sortir abans o després és un fet que en aquesta ocasió no ens ha afavorit, però és cert, que hagués pogut passar tot el contrari. Potser, el que més et desorienta, és en el moment de comprovar els cronos dels rivals, que no tens clar en quines condicions s’han trobat l’asfalt».

Reconeixements i shakedown

Segons van informar, la jornada de reconeixements va ser «especialment densa i sobretot d’una concentració màxima». En ser l’Illes Canàries vàlid per a l’ERC, només es permetien dues passades per cadascuna de les nou especials a reconèixer. A això cal afegir la complexitat d’aquests trams de velocitat, amb desnivells constants i a vegades amb paret en un costat de la pista i barranc en l’altre. Segons Vinyes: «A Canàries els reconeixements sempre són durs, però estic convençut que hem fet unes notes molt bones que ens permetran un ritme competitiu en carrera».


El shakedown es va disputar sense problemes per part del tàndem de Suzuki Motorsport; van marcar un crono de 2’00”113, que els va deixar plenament satisfets. En aquesta ocasió el tram de qualificació (TCC) només els van disputar els equips inscrits en l’ERC.

PUBLICITAT
PUBLICITAT