PUBLICITAT

Salut registra 42 nous contagis durant les últimes 24 hores

La xifra de casos actius al país en aquests moments és de 842

Per El Periòdic

L’Hospital Nostra Senyora de Mertixell.
L’Hospital Nostra Senyora de Mertixell. | ANA

El Ministeri de Salut ha registrat un total de 42 nous contagis de Covid-19 al país durant les darreres 24 hores. La xifra suposa un augment del nombre total de casos actius, que se situa, en aquests moments, en 842. Així, segons va informar ahir el Govern, el nombre total de casos positius de coronavirus des que va començar la pandèmia s’eleva als 6.712, dels quals 5.854 corresponen a la segona onada d’incidència del virus. Per altra banda, l’Executiu va explicar que les persones curades ja ascendeixen fins a les 5.794, de les quals 4.989 corresponen a la segona onada. El nombre de defuncions es manté en 76.


En relació amb la pressió hospitalària, durant les darreres 24 hores, un pacient que estava ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha estat donat d’alta, fet que suposa que en aquests moments hi ha 19 persones a planta i nou romanen a la Unitat de Cures Intensives (UCI) del mateix centre mèdic. De les persones que es troben a l’UCI, tres requereixen ventilació mecànica.


El Govern també va fer saber que en línia amb la tendència dels últims dies, a la planta habilitada per acollir pacients amb Covid-19 del centre sociosanitari del Cedre, segueix no havent-hi casos positius. 

Incidència a les escoles

Finalment, en referència a la població escolar afectada per la pandèmia, en aquests moments 51 aules estan sota vigilància activa, 18 es troben aïllades completament i 33 de manera parcial. Finalment, 61 classes segueixen un règim de vigilància passiva. 

Altres brots

El divendres passat, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar que recentment s’ha detectat un brot de coronavirus a un centre comercial del país, al qual hi ha un total de 28 treballadors que han donat positiu a les proves diagnòstiques. També va explicar que s’han registrat dos brots més a dues entitats esportives relacionades amb el futbol, amb 18 i 10 casos respectivament, i un altre de s’ha generat en agrupacions d’adolescents. En referència a la incidència del virus al centre penitenciari, Benazet va informar que s’han detectat 13 treballadors i sis interins infectats.


Tots aquests brots, que tot i estar traçats per part dels responsables, suposen un nombre d’infectats important, sumats amb els casos dispersos que es detecten cada dia, han estat la causa que la taxa de reproducció (Ro) del virus al país ascendeixi fins a l’1,1, segons va explicar el titular de Salut. 
El mateix va informar que l’augment de la xifra en qüestió suposa que les mesures a bars i a restaurants, per exemple, de moment no es puguin relaxar, o que la possibilitat de permetre la mobilitat entre el Principat i l’Alt Urgell quedi entorpida, com a mínim, vuit dies més.

PUBLICITAT
PUBLICITAT