PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La nevada feble del cap de setmana deixa petits gruixos

S’esperen noves precipitacions de neu a partir del dimecres

Per El Periòdic

Una imatge del Circ de Pessons, a Grau Roig, ahir.
Una imatge del Circ de Pessons, a Grau Roig, ahir. | Twitter Grandvalira

Els episodis de neu esperats pel cap de setmana, van ser finalment febles. Tal com va compartir el Servei Meteorològic, la matinada de divendres a dissabte va deixar gruixos acumulats no gaire importants, i amb les xifres més abundants a la zona est i sud del país. I l’endemà, corresponent a ahir diumenge, es va viure una jornada amb un panorama majoritàriament assolellat. Tot i això, en alguns punts com Pal, Grau Roig, Arcalís i al Pas de la Casa, es van poder gaudir d’estampes nevades que refermen les ganes de neu als més apassionats de la nit.

Pel que fa a la predicció dels pròxims dies, el Servei Meteorològic indica que l’inici de la setmana estarà marcat pel predomini del sol amb nuvolositat residual, i no és fins dimecres que s’espera un canvi de temps. Serà aleshores quan, la borrasca del centre d’Europa es desplaçarà cap al sud intensificant el vent de component nord-oest, aportant nuvolositat abundant al nord, que esdevindran precipitacions febles durant la tarda en forma de neu per sobre de la cota 1.200 metres.

Pel que fa a dijous, s’espera que sigui una jornada d’estabilitat transitòria amb predomini del sol, per passar l’endemà a una nova jornada d’inestabilitat que s’estendrà el cap de setmana. El divendres, 6 de desembre, arribarà un front fred força actiu provinent d’una borrasca situada damunt les illes britàniques que farà augmentar la nuvolositat i deixarà febles precipitacions generalitzades, que poden ser en forma de neu a qualsevol cota, informa el servei. Així, mentre que el dissabte pot tornar a esdevenir una jornada d’estabilitat transitòria, diumenge augmentarà novament la inestabilitat i la presència de núvols. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT