PUBLICITAT

Sant Julià aprova un pressupost de 12,6 milions d'euros per al 2011

  • Els comptes preveuen tancar l'exercici vinent amb un superàvit de 358.526 euros
EVA ARASA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
El cònsol Josep Pintat presideix la sessió de Consell de Comú, ahir Foto: ana / n. s.

El Comú de Sant Julià de Lòria va aprovar ahir un pressupost de 12,6 milions d'euros, que preveu un tancament positiu de l'exercici amb un superàvit de 358.526 euros. El resultat estimat és fruit de la contenció de la despesa, que serà un 4,9% inferior a la del 2010, mentre que la previsió dels comptes és que els ingressos disminueixin només un 2,1% respecte al pressupost actual. Pel que fa a inversions, el Comú lauredià destinarà 2,29 milions d'euros a projectes com ara la segona fase dels ancoratges de l'aparcament de Camp de Perot, la remodelació del carrer de Lòria i Carvajal de Hué, la senyalització de camins, la segona fase del cementiri de Fontaneda i la construcció d'un nou parc infantil a Aixirivall.

En línies generals, i tal com va explicar el conseller de Finances del Comú, Joan Antoni León, la majoria d'impostos, taxes i preus públics quedaran congelats. En qualsevol cas, la previsió és que els impostos directes registrin un augment del 4%, mentre que per impostos indirectes està previst un 27% més –en xifres absolutes, uns 100.000 euros més, sobretot en concepte d'ITP (impost de transmissions patrimonials).

En l'apartat de la despesa, la voluntat plasmada al pressupost és donar continuïtat a la contenció de les despeses de funcionament –el consum de béns corrents i serveis se situa en 3,43 milions d'euros, és a dir, és un 2,5% inferior al d'aquest any.

Quant a personal, les despeses pressupostades són exactament les mateixes que l'any passat (5,24 milions d'euros). En aquest sentit, el cònsol Josep Pintat va subratllar que els salaris dels treballadors del Comú sí tindran un increment corresponent a l'IPC, a diferència del que passarà en altres administracions comunals, mentre que el sou dels càrrecs polítics quedarà congelat. A més, «es redifiniran els objectius de productivitat dels diferents departaments», va dir Pintat, cosa que implicarà una revisió de la gestió de l'acompliment (GAdA).

Els consellers de l'oposició van votar en contra del pressupost i van replicar que, en la seva opinió, «no és realista» –un qualificatiu que havia utilitzat León en l'exposició dels comptes–, ja que «s'amaguen despeses i s'inflen ingressos que saps que no hi seran». Pintat, en canvi, va recordar que el seguiment de l'execució del pressupost del 2010 permet constatar que els comptes comunals ja presentaven superàvit el tercer trimestre. «I pensem tancar amb superàvit», va afegir el cònsol major.

jubilació voluntària / Un dels punts que es va aprovar ahir –al marge del pressupost, però que hi ha de tenir una clara incidència– és el Reglament del programa de jubilació voluntària dels funcionaris i agents de l'Administració de caràcter indefinit. L'aprovació del Reglament, que va requerir una modificació prèvia de l'Ordinació de la Funció Pública del Comú de Sant Julià de Lòria, suposa que els funcionaris i treballadors indefinits que tinguin més de 57 anys i una antiguitat de servei superior als 25 anys es podran acollir a aquest programa de jubilació voluntària.

La jubilació voluntària implica que les persones que s'hi acullin passaran a cobrar el 55% del seu salari i a cotitzar a la CASS en funció d'aquesta retribució, fins a la jubilació efectiva als 65 anys. Pintat va assenyalar que, l'any 2011, hi haurà quatre persones que es podran acollir a aquest programa, encara que «com més temps passi, és evident que hi haurà més gent que podrà fer-ho». El cònsol va presentar la mesura com una manera de retallar o, com a mínim, contenir la despesa de personal, tenint en compte «el compromís de no contractar més personal i reassignar funcions».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT