PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Unió de Bars reclama ampliar l’horari d’obertura de 17 a 19 hores

El restauradors sortiran al carrer si el Govern no els aporta una solució

Per Judith Sáez

Imatge de la terrassa d’un bar d’Andorra la Vella.
Imatge de la terrassa d’un bar d’Andorra la Vella. | El Periòdic.

El ritme de contagis per coronavirus segueix incrementant-se mentre que els bars i restaurants del país mantenen les limitacions. Des del sector critiquen la possible pròrroga de les mesures que va anunciar l’Executiu en tant que els consideren un focus de contagi i esperen, així, contenir la transmissió de la pandèmia. Les restriccions, però, semblen no ser suficients, ja que tal com va apuntar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el divendres, la taxa de reproducció del virus sobrepassa els 1,1, punts i «probablement, el dilluns (avui) la tindrem més alta». És per això, que des de la Unió de Bars van mostrar la seva decepció per no acceptar una ampliació dels horaris d’obertura i van assenyalar que els contagis de Covid-19 s’estan produint en altres àmbits com als clubs esportius, al centre penitenciari o, inclús, als centres comercials. «No s’entén que les mesures se’ns apliquin a nosaltres», clama el representant de l’associació Francesc Medina, que valora una possible manifestació en cas que «aquesta setmana no se’ns doni una resolució o una ajuda» per part del Govern.

I és que des del sector recorden que «no volem quatre persones per taula, volem obrir franja horària de facturació», ja que «entenem que la Covid-19 funciona per grups de gent i no per horaris. Amb més gent és obvi que el contagi sigui més probable», deia Medina. Per això, esperen que Salut accepti una flexibilització de les mesures en aquest sentit i els deixi obrir de 17.00 hores a 19.00 hores, després d’haver realitzat les tasques d’higienització dels locals de 16.00 hores a 17.00 hores.

Amb tot, el representant dels propietaris de bars del país va criticar les paraules del titular de Salut durant la darrera actualització sanitària. «Esperem que rectifiqui el dilluns» perquè «sóm moltes famílies les que estem patint», va etzibar, tot afegint que «esperem que s’apliquin mesures més fortes als sectors que estan provocant els contagis». En aquesta línia, va criticar les aglomeracions produïdes al Poblet de Nadal durant aquest primer cap de setmana en sintonia amb diversos missatges de denúncia transmesos a través de les xarxes socials per alguns propietaris d’establiments del sector. «Aquí no hi ha virus?», escrivia un usuari d’Instagram, reaccionant a una fotografia de l’encesa de llums del mercat de la capital. «Només quan us interessa hi ha protocols de seguretat, distància i reunions» afegia. De fet, la cònsol de la parròquia, Conxita Marsol, va assegurar que hi hauria agents de circulació que controlen l’aforament, circuits d’entrada i sortida i es prohibiria consumir productes gastronòmics a l’espai com a prevenció. Tot i això, hi ha hagut usuaris que no ho han complert. «Hi ha grups de vuit persones prenent coses sense mascareta i el menjar per emportar molta gent se’l menja allà mateix. No té sentit, no hi ha control i jo he de tenir tancada la meva terrassa quan a un metre hi ha aglomeracions», blasmava Medina, que insistia que davant d’aquesta situació, «les declaracions del divendres són inclús ofensives pel sector».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT