PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andbus acomiadarà una vintena de treballadors, la majoria xofers

La companyia va proposar una reducció salarial als empleats, que l’han rebutjat

Per El Periòdic

Imatge d’un autobus d’Andbus.
Imatge d’un autobus d’Andbus. | Maricel Blanch

Una vintena dels treballadors de la plantilla d’Andbus seran acomiadats el mes vinent, després que la companyia els proposés una retallada salarial del 20% durant un any i aquests la rebutgessin. Segons va informar Ràdio i Televisió d’Andorra ahir, encara s’està tancant la xifra exacta d’acomiadaments, sent la majoria xofers.

La causa de l’acomiadament col·lectiu seria la reducció d’ingressos amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus, per la qual cosa Andbus va confirmar haver ofert la retallada salarial del salari brut anual als seus empleats, amb la possibilitat de recuperar-la més endavant. Actualment, segons el mitjà públic, l’empresa calcula unes pèrdues superiors al 80% respecte a l’any anterior.

Per altra banda, la companyia va assenyalar a RTVA cert pessimisme davant la campanya d’hivern en tant que es presenta molt complicada per les restriccions de mobilitat i les complicacions per a desenvolupar el turisme exterior. Així, van constatar que «aquest no arribarà o ho farà amb unes xifres insuficients per salvar la temporada».

PUBLICITAT
PUBLICITAT