PUBLICITAT

Indemnitzat per haver-se trencat dos turmells treballant

L'encarregat que supervisava l'obra haurà de pagar 1.500 euros i perdrà el càrrec durant sis mesos

Per Judith Sáez

Imatge d'arxiu d'una construcció.
Imatge d'arxiu d'una construcció. | Maricel Blanch

Es va trencar dos turmells mentre treballava a una obra l’any 2013. L’afectat, que no va declarar durant la vista oral del passat  23 de setembre, haurà de ser indemnitzat amb 46.664,12 euros, gairebé la meitat de la multa que va sol·licitar l’acusació particular, que al·legava que el seu client va patir un accident laboral perquè no es donaven les mesures de seguretat necessàries per desenvolupar la tasca que li va encomanar l’encarregat de l’obra.

El Tribunal de Corts va sentenciar que el responsable del treballador haurà de pagar una multa de 1.500 euros i passar sis mesos sense poder ocupar el càrrec d’encarregat, ja que el considera autor d’un delicte menor de lesions per imprudència professional lleu. 

La tasca encomanada va ser desmuntar uns conductes de ventilació que estaven col·locats al sostre, però la bastida on es trobava el treballador va desestabilitzar-se i ell va caure en fer palanca per treure-la. El motiu? Faltaven les baranes, el fre en dues de les rodes que el sustenten, així com una de les creuetes que es fixa als laterals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT