PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El torró, el protagonista de la 36a Fira de Santa Llúcia

Una desena més de paradistes i un mestre artesà per aquest Nadal

Per El Periòdic

Un moment de la presentació de la Fira de Santa Llúcia, ahir.
Un moment de la presentació de la Fira de Santa Llúcia, ahir. | ANA/M.P.

«Estem buscant aportar una mica de llum i alegria per les festes de Nadal», va destacar ahir el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, en la presentació de la 36a edició de la Fira de Santa Llúcia, que se celebrarà el cap de setmana del 5 i 6 de desembre a la plaça de la Germandat. Enguany hi haurà 31 paradistes, deu més que en l’edició anterior, i la fira es torna a ampliar al cap de setmana. Com a novetat, hi haurà 13 casetes de fusta repartides per la plaça de la Germandat i s’instal·laran carpes al llarg de l’avinguda Verge de Canòlich. 

El principal reclam seran les activitats relacionades amb el torró, ja que un mestre torronaire elaborarà en viu l’autèntic torró d’Agramunt. A més, tindrà lloc el Joc del Catxo, un peculiar i tradicional joc de cartes que utilitzaven antigament els torronaires per vendre el torró en fires i mercats.  D’aquesta manera, l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernández, va assistir a l’acte i va mostrar-se orgullosa de celebrar un esdeveniment d’aquesta mena amb les circumstàncies actuals. A més, la Fira de Santa Llúcia esdevé una nova oportunitat «per desestacionalitzar el nostre torró i internacionalitzar-lo».

Per la seva banda, la cap del departament de Turisme, Canòlich Ribot, va puntualitzar que la majoria de parades seran gastronòmiques i estaran formades per productors locals i artesans de la parròquia. El tret de sortida de la celebració es donarà el dia 5 a les 10.00 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT