PUBLICITAT

La FAM crea el Centre de Tecnificació per a la base

  • El projecte permetrà formar joves des dels 12 anys a partir del gener
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrari, Iscla i Escorihuela, en la presentació del CTEA, ahir al Casal. Foto: EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ha tret a la llum el projecte conegut com el Centre de Tecnificació d'Escalada d'Andorra (CTEA) per potenciar la branca esportiva des dels dotze anys.

L'ideòleg ha estat el seleccionador Isidre Escorihuela, que culmina d'aquesta manera una de les prioritats que tenia quan va entrar en el cos tècnic no fa ni mig any. El projecte s'engegarà al gener amb unes proves d'accés que segons el seleccionador «no seran de gran exigència» però que serviran per fer-se una idea del nivell. «A la llarga el que volem és consolidar aquest esport a nivell sènior i començar des de baix és la manera d'aconseguir-ho», va explicar Carlo Ferrari. «Fa anys que volíem crear una base en escalada i vam crear el Penja't per la Muntanya al 2003 però s'ha enfocat massa en l'esquí de muntanya», va prosseguir el director tècnic i esportiu.

EL TÈCNIC, UN CAMPIÓ DEL MÓN / David Macià, català de naixement, és una eminència al món de l'escalada. Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport va ser campió del Món i d'Europa fins que es va passar a les tasques d'entrenador, ara fa uns tretze anys. Com a preparador també va formar campions del món com ara Ramon Julián i fins i tot ha escrit un llibre, Entrenamient en Escalada Esportiva, editat al 2004. Macià serà l'encarregat de controlar el CTEA segons va dir ahir Escorihuela. Tot un luxe.

El supervisarà els dos grups que s'hi formaran: un per a nens de 12 a 14 anys i un altre de 15 a 17, que competiran tots ells en proves de la Copa Catalana per iniciar-se en la competició.

El president de la FAM, Pere Iscla, va agraïr l'esforç a Escorihuela pel projecte i va indicar: «Sabem que l'escalada és un esport poc conegut, però també és molt addictiu. Inculcarem també la cultura de club i de muntanya als joves perquè el CTEA també consistirà en formar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT