PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach anuncia l’adhesió a un fons per a empoderar dones

La ministra destaca la importància que l’OIF vetlli per resoldre la precarietat

Per El Periòdic

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb l'ambaixadora d'Andorra a França, Eva Descarrega, durant la celebració de la 37a conferència ministerial de la francofonia, que s'ha celebrat de manera telemàtica.
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb l'ambaixadora d'Andorra a França, Eva Descarrega, durant la celebració de la 37a conferència ministerial de la francofonia, que s'ha celebrat de manera telemàtica. | SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va anunciar que Andorra s’adhereix al fons La Francophonie avec Elles, una iniciativa de la secretaria general de l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF) per promoure l’empoderament de les dones, amb una aportació voluntària de 40.000 euros. Ho va ressaltar durant la seva intervenció en la 37a conferència ministerial de la francofonia que se celebra enguany de manera telemàtica sota el títol Els reptes de la pandèmia Covid-19 per la francofonia.

Ubach també va expressar la necessitat que organismes internacionals com l’OIF vetllin per les necessitats de les poblacions més desfavorides i doni respostes concretes als desafiaments plantejats de l’actual context de crisi. Així assenyalant la vulnerabilitat de les dones i nenes a les quals la pandèmia ha conduït a situacions extremadament precàries i va considerar que les institucions han de vetllar perquè les conseqüències econòmiques i socials de la crisi no converteixin a les dones en les principals víctimes i que la igualtat de gènere segueixi sent una prioritat als països que comparteixen la llengua francesa.

Tal com va expressar la ministra, enguany es compleix el cinquantè aniversari de la francofonia i en aquest context, va apuntar que Andorra reitera la importància que atorga a la cooperació multilateral francòfona, com a instrument per avançar cap a societats més justes i inclusives. A més, Ubach es va referir al 20è aniversari de la Declaració de Bamako, que apel·lava als membres de l’OIF a treballar per la protecció dels drets humans, les llibertats fonamentals i prevenir i resoldre crsis polítiques.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT