PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els equips de la Lliga Multisegur es reforcen amb més de 50 fitxatges

La UE Engordany, la Penya d’Andorra i l’Atlètic Escaldes són els equips que més incorporacions han realitzat

Per Vicente Pallarés

Jordi Rubio durant la seva presentació amb l’Inter d’Escaldes.
Jordi Rubio durant la seva presentació amb l’Inter d’Escaldes. | interescaldes.com

La Lliga Multisegur 2020/21 hauria d’haver començat ahir després del primer ajornament, però la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va informar la setmana passada als clubs que l’inici es posposava de nou a causa de la Covid-19. No obstant això, tots els equips han pogut preparar la temporada amb temps a escala esportiva i institucional i aquesta nova edició del campionat domèstic deixa més de 50 fitxatges per part dels vuit equips que el componen.


El vigent campió, l’Inter d’Escaldes, s’enfrontarà a la UE Sant Julià en la primera jornada i el conjunt blau-i-negre arriba amb incorporacions de nivell, com les de Bruno Lemiechevsky, que debutarà contra el seu exequip en lliga, i Nico Medina, dos davanters que van estar a l’equip ideal d’EL PERIÒDIC la tempoarada passada i que són garantia de gol acompanyant al pistoler Genís Soldevila. L’internacional Jordi Rubio, que també va tenir el seu lloc entre els màxims golejadors del curs passat, serà una altra de les referències en les transicions ofensives escaldenques. D’altra banda, també destaca el fitxatge de Fede Bessone, que va abandonar la disciplina de l’FC Andorra per seguir sumant minuts, ara a la lliga nacional. La principal incògnita aquest any és el rendiment de la qualitat futbolística incorporada sense el tècnic Adolfo Baines, que va ser el primer entrenador professional del club i el que millors resultats va aconseguir al llarg de la seva curta història. Otger i Ayala han agafat les regnes de l’equip i intentaran igualar els registres del preparador basc. L’equip lauredià, en canvi, és l’únic, junt al CE Carroi, que no ha anunciat cap fitxatge i ha perdut el seu màxim golejador.


Per la seva banda, el nou FC Santa Coloma d’Albert Jorquera intentarà arrabassar-li el títol de campió després d’haver gestionat renovacions importants i fitxatges com els de David Rodríguez, que arriba de la sisena divisió anglesa i es va formar a pedreres de qualitat a Catalunya com les del Damm CF o el Gimnàstic de Manresa, l’internacional sub-21 Èric de Pablos o Draman Konaré, davanter molt físic d’1,90 d’alçada amb experiència a clubs com el Peralada i el Badalona. El seu primer rival serà la UE Engordany. Així doncs, els primers quatre classificats s’enfrontaran entre ells en la primera data lliguera, que s’iniciarà d’aquesta manera tan intensa. L’Engordany és l’equip que més s’ha reforçat junt amb la Penya d’Andorra amb 12 fitxatges, i és un dels favortis per a tornar a estar a dalt malgrat la baixa del davanter Luigi San Nicolás. L’internacional Xisco Pires serà el nou encarregat de blindar la porteria de l’esquadra dirigida per Emiliano Martínez. Dels fitxatges arribats d’Espanya, destaca la presència de l’extrem Willian Da Silva, ex de l’FC Burgos, que estava competint a la Segona B, a més d’alguns homes procedents de Tercera, com Sergi Peris, del Benicarló. Des de la màxima categoria de Moldàvia arriba el migcampista ofensiu Amath Diedhiou, del Sheriff Tiraspol, un clàssic de les competicions europees.


La Penya, l’altre equip revolució de la lliga pel que fa a canvis en la plantilla, debutarà contra el Carroi. Entre les noves cares del conjunt presidit per Daniel Da Costa, destaquen futbolistes del renom de David Colomer, l’home que li va donar l’ascens al Castelló a Segona B i ex del CD Roda, club afiliat del Vila-real CF, on també es va formar Iker Álvarez; i Raúl Ahíbar, amb experiència en clubs històrics del futbol espanyol com el Castelló o l’Albacete, i amb una aventura a La Mazzia de Medellín, Colòmbia. Caldrà veure les primeres jornades per conèixer les aspiracions reals d’un club totalment renovat després de l’ascens des de la Lliga Unida.


Per últim, els aficionats del futbol andorrà podran veure l’igualat duel entre l’Atlètic Escaldes i la UE Santa Coloma, els dos equips que es van quedar a les portes del play-off pel títol la temporada passada. El conjunt escaldenc ha realitzat 10 fitxatges, entre els quals destaquen els internacionals Luigi San Nicolás, Moi San Nicolás i Chus Rubio, a més del porter Àlex Ruiz, amb experiència al Burgos, la Reial Societat B i el Castelló; Nikola Zugic, que ha jugat a la Primera i la Segona Divisió de Portugal; o Gastón Machado, que ha vestit la samarreta del gloriós Peñarol de l’Uruguai. El seu primer rival ha fitxat, precisament, dos exjugadors de l’Atlètic, Leandro Fernandes i Sergi Suárez. L’entitat colomenca ha fet una clara aposta per jugadors que coneixen bé el futbol del país, evitant així els problemes d’adaptació que pateixen molts al venir d’Espanya o França sense estar acostumats a aspectes com el fred, no jugar en un estadi propi o veure els entrenaments dels rivals abans o després dels seus. Javi López, del Sant Julià; Joao Monteiro, del Carroi; Marc Ferré, de l’Engordany; Rodrigo Vergara, de l’Inter; i Paolo Da Silva, de l’FC Andorra B, són la resta d’incorporacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT