PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 2.000 participants en el Canòlich Music d’enguany

Chisvert indica que el format virtual ha fet pujar la participació d’escolars

Per El Periòdic

Cartell del Canòlich Music.
Cartell del Canòlich Music. | Canòlich Music.

Èxit de participació aquesta 8a edició del Canòlich Music, que es va celebrar entre el 20 i el 21 de novembre. Així ho va anunciar el mossèn Pepe Chisvert, i organitzador de l’esdeveniment. Enguany, però, a causa de la situació generada per la Covid-19, el festival va haver d’adaptar-se i recrear a un format virtual, el qual va permetre augmentar la participació d’anys anteriors superant els 2.000 participants. «Al ser virtual ha afavorit molt la participació en l’àmbit educatiu», va indicar Chisvert, ja que a banda de centres educatius del Principat, també s’hi va sumar la Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya, que representen el 40% de les escoles catalanes. Tot i això, Chisvert va confessar que l’esperit no és el mateix pel fet de no poder agrupar a tots els joves de forma presencial a la parròquia laurediana.
Durant el dissabte es va presentar el tercer concert del festival Batec d’Energia, que va ser gravat per joves del Principat al Santuari de Canòlich i que ja es troba disponible al canal de YouTube del Canòlich Music. Aquest, es va sumar als dos altres concerts, Batec de Vida i Batec d’Esperança que ja han estat publicats durant la setmana. L’única activitat presencial va ser la celebració de la missa gòspel amb el grup Vocal Groove presidida pel rector d’Encamp, el mossèn Antoni Elvira, i el posterior concert de Migueli a l’església parroquial de Sant Julià de Lòria. L’aforament a l’església va estar limitat per tal de respectar la distància de seguretat entre els assistents. De fet Chisvert, ja va avançar que «a tots els assistents els farem un test d’antígens» com a «signe de responsabilitat i de col·laboració en aquesta lluita que estem fent tots».
Per altra banda, l’organització va decidir ampliar el termini per participar en el concurs de Tik Tok fins al pròxim 20 de desembre perquè hi ha aules que encara no han acabat de visualitzar els concerts i molts joves encara estaven preparant el vídeo pel concurs, va ressaltar el mossèn. A tot això, se li han de sumar les diferents activitats pedagògiques i educatives que es van realitzar a les aules».

PUBLICITAT
PUBLICITAT