PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Assegurança en reserves d’hotels i forfets per repatriar casos positius

Els escolars que vinguin de setmana blanca en autocar hauran de presentar una prova negativa

Per Victoria Gómez Pérez

Els ministres Benazet i Canals, ahir.
Els ministres Benazet i Canals, ahir. | SFGA/CEsteve

Totes les reserves d’hotel i els forfets per a les estacions d’esquí inclouran aquesta temporada d’hivern una assegurança que garanteixi la repatriació d’un cas positiu de coronavirus (sigui d’ell sol o de tota la seva família), les despeses mèdiques i hospitalàries que siguin necessàries i el reemborsament de les nits d’hotel o els dies d’esquí que no s’hagin pogut gaudir. Tot, per un cost inferior a 50 cèntims per persona i dia, segons va anunciar ahir la ministra de Turisme, Verònica Canals, en la presentació de l’estratègia de la nova temporada, que es preveu arrencar a partir del 4 de desembre. 

Així, el Govern creu que la imatge que es donarà d’Andorra a l’exterior serà la «d’un país segur i preparat per fer front a la Covid-19 i això afavorirà l’arribada de visitants», va apuntar Canals. Les condicions de l’assegurança, que han estat consensuades amb Ski Andorra, la Unió Hotelera (UHA) i les agències de viatges, s’aplicaran a totes les nacionalitats amb l’objectiu d’alliberar de possibles pressions l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ja que com va apuntar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, «prioritzarem la repatriació tant en els casos lleus com en els greus, sempre que la persona no requereixi ventilació mecànica». D’aquesta manera, segons el ministre, si el virus manté la tendència actual, l’hospital no patirà cap mena d’estrès perquè disposa de suficient capacitat per acollir els eventuals ingressos que es puguin produir al llarg de la temporada. 

Un altre aspecte que marcarà la diferència entre Andorra i la resta de destinacions de neu és el cribratge periòdic al 40% de la població, en el qual està inclòs el 100% del personal que treballa en els sectors del turisme i el comerç, equivalent a uns 14.500 tests ràpids voluntaris cada setmana. Tot i que la despesa inicial està calculada en un milió d’euros al mes, Benazet va avançar que el cost anirà disminuint, ja que les proves cada vegada són més econòmiques.

A més, tots els turistes majors de sis anys i que provinguin de qualsevol racó del món, excepte d’Espanya, França i Portugal, hauran de presentar una TMA o PCR negativa realitzada un màxim de 72 hores abans de la seva arribada al Principat. Sense aquest resultat, van alertar des del Govern, no podran ser admesos en cap establiment del país. La mesura també inclourà els grups d’escolars que vinguin de setmana blanca en un autocar a Andorra, independentment de la seva procedència, per les dificultats que presenta gestionar un grup nombrós amb diversos positius. 

 

Protocols als camps de neu

 De cara a l’inici de la temporada, els camps de neu hauran de continuar implementant totes les mesures habituals per evitar la propagació del virus, com són la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic, la neteja i desinfecció constant de les instal·lacions i facilitar als clients els pagaments i les gestions en línia. Així mateix, s’hauran de dimensionar els espais d’espera i les cabines i remuntadors disposaran del mateix aforament que el transport públic, que actualment és del 75% i que podria anar variant segons evolucioni la situació epidemiològica al país.


Informació a l’exterior

Entre altres mesures, Canals també va anunciar que s’impulsarà un butlletí setmanal en diversos idiomes per informar de les modificacions en els protocols i amb dades exclusives de l’evolució sanitària andorrana. Quant a les campanyes de comunicació, la línia serà similar a la de l’estiu, amb anuncis enfocats al turisme de proximitat, tenint en compte la mobilitat permesa. En aquest sentit, Benazet va informar que, per ara, no hi ha cap novetat respecte a la possibilitat d’incloure Andorra en la regió sanitària de l’Alt Urgell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT