El MoraBanc no acusa la falta de ritme en la tornada a la competició

L’equip tricolor torna a jugar després de tres setmanes d’aturada pels casos positius a la plantilla i al cos tècnic

Per Vicente Pallarés

Jelínek en el partit contra l'Anvers.
Jelínek en el partit contra l'Anvers. | MARTÍN IMATGE

El MoraBanc va tornar a la competició de la millor manera, sense acusar gaire la falta de ritme després de tres setmanes d’aturada i mostrant una de les seves millors versions de la temporada en un partit en el qual el compromís de tots era fonamental per tal de lluitar contra les circumstàncies que l’envoltaven. L’equip tricolor es va imposar per 82-69 als Giants d’Anvers, equip al qual ja havia vençut a Bèlgica amb contundència. Oriol Paulí i David Jelínek van ser els homes destacats del conjunt dirigit per Ibon Navarro en un enfrontament marcat per les continues rotacions amb l’objectiu de disminuir el cansament dels jugadors, que van saber mantenir el ritme.

L’equip tricolor va començar el partit de la millor manera, aconseguint parcials com el 5-0 inicial, amb un triple de Sergi García i una safata de Jelínek, i un 9-3 després dels dos primers punts del rival (14-5) gràcies als triples de Senglin, Jelínek i Nacho Llovet, també fonamental en el joc interior durant tot el partit. Faye, que va ser el millor jugador visitant, s’encarregava de mantenir l’Anvers en el partit amb cistelles de gran qualitat tècnica. Així doncs, l’equip belga va aconseguir un parcial de 0-8, però el MoraBanc va tornar a la càrrega i el primer quart va acabar amb 24-17 en el marcador. Sergi García, sobre la botzina, va anotar els últims punts del primer període en una jugada amb 11 segons per davant on el MoraBanc van gestionar bé el timming. Branch anotava ràpidament a l’inici del segon quart, però Jelínek responia amb un nou triple deixant clar que aquest partit no anava a escapar-se. En aquest moment, va sortir Guille Colom a la pista, que normalment no gaudeix de molts minuts, com a part de les rotacions d’Ibon Navarro. Els Giants sabien que havien de mantenir un ritme alt i es van posar a només un punt (27-26) amb un parcial de 0-7, però el mateix Colom acudia al rescat amb una cistella per calmar els ànims. Durant aquest quart, Faye va fer tres alley-oops, però la seva presència a la pista no feia arrugar-se els andorrans, que mitjançant un mat de Tyson Pérez, van aconseguir el màxim avantatge fins al moment (46-35). Moussa Diagne va poder anotar el seu primer punt de la temporada amb un tir lliure en aquest moment dolç de l’equip. El MoraBanc marxava al descans amb 12 punts d’avantatge (50-38).

El tercer quart va començar amb els dos equips molt imprecisos en el tir fins que Gielo va anotar un triple. Seguidament, Oriol Paulí va robar la pilota i va anotar sol en una transició ofensiva individual. Jelínek, de nou a través del tir de tres, va posar la puntilla i el conjunt tricolor es trobava amb 20 punts d’avantatge (58-38), encara que els homes de Beghin van experimentar una ràpida reacció malgrat el dolent moment anímic i van aconseguir finalitzar el tercer quart amb només 10 punts per sota (64-54) aconseguint parcials molt favorables com un 0-8 que els va donar molta vida abans d’afrontar la recta final del matx.
El MoraBanc sabia que el rellotge jugava al seu favor i no tenia presa a l’hora d’elaborar les jugades i intentava gratar segons en cada atac. Així i tot, l’encert en el tir continuava sent molt bo i va aconseguir un parcial de 9-1 a l’inici de l’últim quart (71-55) amb un triple de Jelínek i cistelles del mateix escorta txec, Llovet i Paulí. Sergi García també va voler sumar-se a la festa dels triples i en va deixar a falta de pocs minuts. Finalment, i malgrat els intents de Faye i el seu equip, el MoraBanc va assolir una victòria molt important per a les seves aspiracions europees i va donar un cop sobre la taula que li donarà moral de cara a l’enfrontament a Gran Canària contra l’Herbalife previ a l’aturada de seleccions. Als jugadors els esperen 10 hores de viatge abans d’un partit pel qual no podran entrenar que significarà la tornada a la Lliga Endesa després del malson.