PUBLICITAT

Andorra la Vella

Absolta d’apropiació indeguda la gestora que no pagava a la CASS

Sentencien un fugitiu a 14 mesos de presó per un cas de maltractament domèstic

Per Judith Sáez

Edifici de la seu de la Justícia.
Edifici de la seu de la Justícia. | SFGA/JAViladot

Dos anys de presó condicional i una multa que supera els 21.000 euros per a una dona, que va confirmar no haver pagat el 5,7% corresponent a la Seguretat Social durant cinc anys, era la pena que va reclamar el Ministeri Fiscal davant el Tribunal de Corts, el passat sis d’octubre. Tanmateix, l’òrgan va decidir absoldre l’acusada d’haver comès un delicte d’apropiació indeguda per més de 6.000 euros.

La processada va assegurar que assumiria el deute, tot al·legant que «mai m’he quedat res de ningú» i que va prioritzar el pagament de les nòmines dels seus treballadors. A més, la seva defensa va assenyalar que ja s’estava fent front a la quantitat de diners que devia, després que la CASS presentés dues querelles contra l’empresa que gestionava la seva clienta l’any 2016. En concret, la parapública va arribar a un acord amb la dona, qui va afegir que havia aportat un xec de 30.000 euros i que van ser les dificultats econòmiques la causa del retard del pagament.

Violència de gènere

El tribunal va acceptar la petició de la Fiscalia per a un home que va maltractar la seva parella. Ho va notificar ahir al migdia, especificant que l’inculpat haurà de complir 14 mesos de presó condicional, amb un termini de suspensió de quatre anys i pagar una multa de 101,27 euros en concepte de responsabilitat civil. Segons va especificar la defensa, l’implicat segueix «en rebel·lia». L’home no es va presentar el dia de la vista oral i segueix sense haver estat possible on es troba. El dia que va ser detingut al seu domicili, les seves filles estaven amb una veïna i la víctima presentava diverses contusions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT