PUBLICITAT

Andorra la Vella

Recorren la condemna per falta d’indicis de tràfic de droga

La defensa creu que el Tribunal de Corts ha fet una «valoració errònia»

Per Judith Sáez

Imatge de l’exterior de l’edifici de la Seu de la Justícia.
Imatge de l’exterior de l’edifici de la Seu de la Justícia. | El Periòdic

La defensa d’un home condemnat per un delicte major de tràfic de cocaïna, un de cessió de petita quantitat de cànnabis i un menor de consum d’estupefaents va recórrer la sentència davant del Tribunal Superior. El recurs exposat durant la vista oral d’ahir al matí apel·lava el fet que existeix una jurisprudència clara respecte a la valoració dels indicis «que han d’estar virtuats», deia el lletrat, qui va exposar que en aquest cas no ho estaven i que s’havia considerat de manera «errònia».

El Cos de la Policia va detenir al comdemnat l’any 2018 quan se’l va descobrir amb embolcalls de cocaïna que sumaven entre sis i set grams de la substància. A més, durant el registre també van trobar una bàscula de precisió, una safata amb restes del tòxic i bosses de plàstic per fer les dosis destinades a la venda. Tot i això, el lletrat va destacar que els embolcalls de l’estupefaent anaven destinats a la parella de l’acusat en aquell moment, tal com ho va declarar durant el judici davant del Tribunal de Corts, també dient que «no existeixen proves que aquests anessin destinats a una altra persona». «No és encertada la valoració feta per part del tribunal», va reiterar.

Per altra banda, va recordar que els diners en efectiu que van trobar els agents del cos de seguretat al domicili del seu client, el dia de la detenció, corresponien al salari del mes de novembre i desembre. I és que, segons la defensa, els testimonis de l’àmbit laboral de l’imputat ja van confirmar durant el judici que el seu client era pagat «en espècies» i que les propines que obtenia l’home, les canviava per bitllets de 50 euros.

Pel que fa a la investigació policial, el lletrat va exposar que a l’informe no consta cap acte de venda de droga, tot i «les sospites» i malgrat que «els agents van vigilar insistentment l’home». Així mateix, va manifestar que el registre de les múltiples converses i missatges amb els contactes del telèfon mòbil del condemnat van resultar nul·les de proves d’un delicte de tràfic, més enllà d’aquelles amb la dona amb qui mantenia una relació sentimental i no va delatar en una primera declaració amb motiu del vincle.

«Constituir una condemna s’ha de fer en base a indicis provats i no se’l pot condemnar per una mala lectura», va insistir la defensa, que va apuntar que tampoc «s’han pogut trobar proves concloents» que el seu representat «cometés un delicte de cessió de cànnabis». D’aquesta manera, matisava que el que hauria fet «és consumir amb altres companys».

La Fiscalia es va oposar al recurs de la defensa i va constatar que es tracta «de molts indicis». Per altra banda, va rebutjar la sol·licitud del lletrat per eliminar la condemna del delinqüent, que determina la seva expulsió del país durant 15 anys. Els motius són que ha comès «fets molt greus» i es té «la voluntat d’erradicar el consum d’aquests productes estupefaents» al país, va dir la fiscal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT