PUBLICITAT

Andorra la Vella

Condemnat per fer xantatge a una dona amb fotos íntimes

L’home pagarà una multa de 800 euros i complirà un any de presó

Per Judith Sáez

Entrada de l'edifici de la nova seu de la Justícia.
Entrada de l'edifici de la nova seu de la Justícia. | El Periòdic.

El Tribunal de Corts va dictar sentència de 12 mesos de presó condicional, amb quatre anys de suspensió, per a un home que va fer xantatge a una dona que li devia 2.400 euros del trasllat d’un bar. A més, haurà de pagar una multa de 800 euros en concepte de responsabilitat civil a la denunciant, qui durant la vista oral celebrada el passat 29 de setembre va assegurar que aquest va amenaçar-la amb difondre unes fotografies íntimes que ella va enviar al seu amant i amic de l’acusat. Segons va comunicar ahir l’òrgan judicial, el condemnat també haurà d’assumir les despeses processals. Pel que fa al telèfon mòbil iPhone 6s investigat, aquest quedarà comissat.

Els fets van succeir el 2016, en una discussió entre l’home i la víctima per saldar un deute pendent. Tal com va exposar la dona, l’implicat la va amenaçar de publicar i difondre unes fotografies seves al telèfon del seu amic. El processat tenia coneixement d’aquestes imatges, ja que el destinatari era el seu amic i, prèviament, li va demanar que l’ajudés a esborrar-ne de la memòria del seu telefon mòbil. Tot i això, durant el judici, la lletrada de la defensa va destacar que l’home no va posseir mai les fotografies, que no existien proves del xantatge i va sol·licitar l’absolució penal del delicte major pel qual ha estat finalment condemnat com a responsable d’autor.

No obstant això, el tribunal va decidir rebaixar dos mesos la pena d’arrest que va demanar la Fiscalia. El Ministeri Públic també va sol·licitar una multa de 2.000 euros per perjudicis morals a la dona.

Corts dicta la innocència de dos inculpats per una baralla

Els joves que van seure a la banqueta dels acusats davant del Tribunal de Corts l’u d’octubre han estat absolts del delicte que els imputava la Fiscalia. En concret, els va considerar culpables d’un cas de lesions que van requerir despeses mèdiques d’una altra persona que hauria buscat baralla amb els processats arran d’un conflicte de trànsit la matinada de l’11 de desembre del 2016 a Andorra la Vella.

La justícia ahir els va comunicar, però, la seva innocència i, per tant, els dos joves no hauran d’assumir els mesos de presó condicional i les multes que va sol·licitar la fiscal. De fet, van ser els mateixos implicats que van alertar del cas a la Policia i la seva defensa va persistir, durant la vista oral, el fet que ells eren les víctimes de l’agressió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT