PUBLICITAT

Andorra la Vella

La fiscal s’oposa al recurs per un cas de racisme

L’implicat va dir «moro de mierda» al vigilant que el va enxampar robant tabac

Per Judith Sáez

Sala de la nova seu de la Justícia.
Sala de la nova seu de la Justícia. | ANA

El Ministeri Fiscal va mostrar el seu desacord ferm amb el recurs presentat per la defensa d’un home que va ser condemnat per un delicte major de discriminació que va cometre l’any 2016. «L’afectat mai s’ha trobat amb això en els 25 anys que fa que viu aquí», va apuntar la fiscal, que va ressaltar que «vivim en una societat multicultural».

El cas va succeir en el supermercat d’un centre comercial entre un home, que va intentar robar un paquet de tabac a la motxilla de la seva filla, i el vigilant de seguretat. Segons va manifestar la Fiscalia davant del Tribunal de Justícia, el condemnat va proferir un insult amb connotació racista, amb una «clara voluntat de discriminació» quan el responsable de seguretat el va aturar a la caixa, uns fets que van quedar acreditats per diversos testimonis, va assegurar, així com amb algunes amenaces de mort.

No obstant això, l’advocat de la defensa va insistir en el fet de valorar «el context» i va argumentar que els insults emesos no són més que la resposta a la intranquil·litat que va patir el seu client davant d’una situació angoixant per haver estat enxampat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT