PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc torna a la competició després del malson de la Covid-19

L’equip del Principat podrà jugar de nou un partit després de tres setmanes d’aturada «molt complicades»

Per Vicente Pallarés

Entrenament al Poliesportiu amb els jugadors ja recuperats.
Entrenament al Poliesportiu amb els jugadors ja recuperats. | BCA

Torna el bàsquet al Principat. Torna el MoraBanc després de tres setmanes d’aturada a causa dels nombrosos casos positius entre els membres de la plantilla i del cos tècnic. El rival serà el Telenet Giants d’Anvers, on el conjunt tricolor va aconseguir la primera victòria europea de la temporada, però ara, el panorama és totalment diferent. Ibon Navarro té clar com s’ha d’afrontar aquest compromís continental: «El plantejament del partit ha de ser una mica diferent. No podem deixar que els jugadors entrin en cansament perquè el risc de lesió és molt alt. Haurem d’estar concentrats i posats en la feina per estar bé, competir i tenir opcions de guanyar» i més tenint en compte el desgast físic de l’equip durant tots els partits amb una defensa molt sòlida i aprofitant les transicions ofensives. «Hem d’estar llestos i preparats per fer rotacions molt curtes i tenir molts jugadors involucrats per ajudar-nos», va afegir el tècnic, que va confessar que aquest tema «és una mica estrany perquè no sabem com reaccionarem després d’aquestes setmanes sense competir».


A més, el MoraBanc afronta, durant les properes setmanes, una autèntica marató de partits: «El que ens espera ara serà bastant dur, només viatjant i jugant amb molt pocs entrenaments. Intentarem preparar els partits de la millor manera possible i treure el màxim profit», va declarar David Jelínek, qui, per sort, es troba en perfectes condicions pel partit d’aquest vespre: «Jo, personalment, estic bé. He tingut la sort de no agafar-la. Els companys estan bé, encara que aquests primers entrenaments semblen una mica els de pretemporada, que comences de zero i pots tenir una mica d’agulletes, però aquesta aturada no ha sigut tan llarga com la de la temporada passada i no estem tan endarrerits com pot semblar». Per la seva banda, el preparador basc també es troba bé després d’haver superat la Covid-19 i abans dels pròxims reptes de l’equip: «Estic bé, amb forces per a la tornada de l’equip. Crec que no som només un equip de bàsquet, sinó un molt bon grup humà. Aquests dies hem estat molt connectats i ens hem cuidat molt els uns als altres des de la distància». Navarro també va manifestar que «els jugadors saben que són uns privilegiats. Hem superat aquesta malaltia, per la qual hi ha molts morts. Ens sentim privilegiats per haver-la superat i per estar bé. Tenim l’oportunitat de gaudir de la nostra feina».


Sobre el partit, l’entrenador tricolor va anunciar que la sala mèdica va buidant-se i els dos lesionats, Bandja Sy i Moussa Diagne podrien tornar a competir avui: «Podria ser el dia de tornada de Bandja Sy i de Moussa Diagne. A la convocatòria estaran segur perquè Palsson no hi serà». Els dos jugadors seran claus contra un equip que «que posa tota la seva energia en aquesta competició ara mateix perquè està jugant un partit de la seva lliga domèstica cada 15 dies. Hem vist com va competir a Mònaco i que va tenir opcions de guanyar fins als últims minuts», tal com va explicar Navarro.


D’altra banda, l’escorta txec va destacar que «l’ambient està bé, tots estan animats» i que «hem de ser un equip a la pista», encara que «el partit, definitivament, no serà fàcil per les circumstàncies. Hem tingut molts casos positius durant les darreres setmanes, que han sigut molt dures per a nosaltres. Serà molt complicat, el partit és molt important i intentarem guanyar-lo». Després del matx contra l’esquadra belga, el MoraBanc afrontarà un viatge de 10 hores a les Illes Canàries, on es veurà les cares el dissabte contra l’Herbalife Gran Canària en el partit corresponent a la jornada 12 de la Lliga Endesa. Avui, comença la marató de partits, però si no hi ha cap contratemps, Ibon Navarro podrà comptar amb tota la plantilla per primer cop en tota la temporada just en el moment més important. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT