La selecció cau contra Letònia amb contundència i Márcio és centenari

Andorra torna a rebre dos gols en tres minuts com en el partit contra Malta i li costa una golejada al Nacional

Márcio Vieira amb la pilota contra Letònia.
Márcio Vieira amb la pilota contra Letònia. | FAF

La selecció absoluta va caure ahir contra Letònia per 0-5 a l’Estadi Nacional, una dolorosa golejada a casa que tanca una setmana amb tres derrotes. La bona notícia del partit la va deixar Márcio Vieira, que va complir les 100 internacionalitats com a capità, amb el braçalet cedit per Marc Pujol. Els homes de Koldo Álvarez van pagar el desgast físic a causa d’aquest comprimit calendari que ha causat polèmica i crítiques de moltes seleccions.  No obstant això, l’actitud inicial dels andorrans va ser bona i Joan Cervós provocava la primera ocasió de perill als 14 segons. Davant estava Letònia, que només havia perdut un partit i va haver de ser al minut 95. Gomes va aturar el primer xut dels visitants al minut 4 i Letònia començava a rondar la porteria andorrana. El primer gol del vespre no va tardar a arribar i Cernomordijs va obrir la llauna. Amb l’1-0, el ritme d’ocasions va baixar i Gomes no va tenir excesiva feina fins passat l’equador de la primera meitat. Cervós va tornar a tenir una gran ocasió abans del descans i aquesta vegada la pilota va passar fregant el pal. Andorra començava a estirar les línies i a jugar en camp contrari, gaudint d’algunes ocasions.

La selecció no baixava els braços i la segona part començava amb Cucu encarant la defensa contrària en la primera jugada, però Letònia encara tenia coses a oferir i va marcar dos gols en tres minuts que van rematar la moral dels jugadors en busca d’una remuntada que fins al minut 60 semblava possible, però aquests dos gols consecutius d’Ikaunieks ho impedien. Amb aquest resultat, Márcio Vieira es treia un xut llunyà de la màniga que anava directe a l’escaire, però Ozols ho va evitar amb una gran aturada a mà canviada. Així doncs, Márcio no va poder marcar el dia que es feia centenari. Més tard, va ser substituit i li va tornar el braçalet a Pujol sense poder rebre l’ovació merescuda en un estadi sense públic. Els dos últims gols visitants van arribar des del punt de penal i Gomes, que és un especialista en aquest tipus de situacions, no els va poder aturar. Gutkovskis i Krollis van ser els encarregats d’afrontar la responsabilitat de la pena màxima. El segon penal va costar l’expulsió de Cristian García, que ahir debutava amb la selecció absoluta.

Una sub-21 esgotada no pot suportar el ritme austríac

La selecció sub-21 va pagar ahir a Àustria el desgast físic del partit a Wolverhampton contra Anglaterra, on va deixar una molt bona imatge de lluita i caràcter. El combinat dirigit per Eloy Casals no va poder competir al Keine Sorgen Arena. El primer gol austríac va arribar al minut 4, de penal transformat per Wolf. Els locals no es van conformar amb la diana inicial i van seguir buscant la porteria defensada per Iker Álvarez. El segon gol va arribar pocs minuts després. Grull va ser l’autor i Wolf, l’home que va donar l’assistència, qui a la mitja hora de joc, faria el tercer. Amb aquest resultat tan contundent es va arribar al descans, però la golejada podria haver sigut superior, ja que Àustrai va fallar un segon penal al minut 26. No obstant això, la selecció nacional va canviar la cara del partit durant la segona meitat i va seguir lluitant malgrat el resultat contra la segona classificada del grup i fins i tot va estar a punt de trobar porteria per mitjà d’Izan Fernández i va obtenir algunes tretes des del cantó, però els andorrans no van trobar la porteria d’Helac i el resultat ja no es va moure fins al minut 95, quan Qober va marcar el definitiu 4-0 de penal, el tercer que va tenir Àustria. Cal destacar la baixa de Cristian García en defensa, que va debutar amb la selecció absoluta. H