PUBLICITAT

La picabaralla de López i Nomen arriba a Sindicatura

  • Nomen va empentar en tres ocasions el ministre després d'una discussió verbal
AGÈNCIA / M. RODRÍGUEZ / J. R. BAIGES
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Nomen i López a la Casa de la Vall, en una imatge d'arxiu. Foto: ONA MORANTE

La disputa entre el ministre d'Economia i Finances, Pere López, i el president del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, ha arribat a Sindicatura en forma de queixa presentada pel conseller d'ApC. Segons informa en l'edició d'aquest dimecres el Periòdic d'Andorra, la baralla hauria suposat que Nomen empenyés López durant el dinar de Sindicatura. Nomen, però, ha volgut oferir la seva versió pel que fa al motiu de la picabaralla i la seqüència dels fets, durant la recepció del copríncep episcopal d'aquest dimecres al matí. Ha indicat que el conflicte va sorgir arrel del comentari que ell mateix va fer al ministre en relació a la proposta d'acord per reduir el termini de pagament de les factures del Govern a un cost mínim. Segons Nomen, el ministre va reaccionar negativament a la pregunta de "què opinava sobre la proposta d'acord", i va respondre amb "un seguit d'insults i una sèrie d'amenaces gravíssimes".

La versió d'Eusebi Nomen sobre els fets és que tot es va iniciar quan va coincidir amb el ministre entrant al menjador, i per "cortesia" va voler establir una conversa amb ell. Nomen va preguntar a López quina era la seva opinió sobre la proposta d'acord presentada per Andorra pel Canvi en relació als costos que ha de suposar reduir el termini de dies de pagament de les factures de l'Administració. A partir d'aquí, afirma el conseller, López va reaccionar amb insults i amenaces cap a Nomen, i es va posar "molt violent".

 

L'explicació dels fets

Un cop finalitzada la sessió tradicional, i poc abans de procedir al dinar protocolari ofert per la Sindicatura a l'Andorra Park Hotel, el líder d'ApC, Eusebi Nomen, va encarar-se amb el ministre d'Economia i Finances, Pere López, i el va empentar fins a tres vegades tot recriminant-li, entre d'altres aspectes, la recent publicació per part d'aquest rotatiu del seu sou com a assessor.

Així ho van confirmar a EL PERIÒDIC diferents assistents a l'accidentat dinar de Nadal. Segons tots els consultats, durant l'aperitiu a peu dret previ al dinar, Nomen va increpar el ministre, i li va manifestar el seu enuig pel fet que el prop de mig milió d'euros que va cobrar entre 1997 i 2005 sigui ja de domini públic. Tot això sumat a la relació entre tots dos polítics, doncs no és cap secret que aquesta no és gens fluïda, segons les diverses fonts.

La discussió va arribar fins a tal punt que López va esclatar amb un «No em toquis!» que, fins i tot, va estar a punt de precedir la intervenció d'algun conseller socialdemòcrata per tal de separar-los i evitar mals majors. Nomen hauria reptat, a més, a López, a resoldre les seves diferències als jardins del Park Hotel.

El fet hauria estat similar al que el mateix Nomen va protagonitzar en campanya minuts abans del debat a la Cadena Ser, quan es va encarar amb el candidat d'UNP, Tomàs Pascual. En aquell cas, es va parlar d'una empenta contra la vidriera dels estudis per part de Nomen.

Després de l'enfrontament de Nomen amb López, el primer hauria anat taula per taula –no a totes– explicant la seva versió i intentant convèncer els assistents que la seva acció no havia de ser recriminada. El líder d'ApC s'hauria adreçat, fins i tot, al mateix Síndic Dallerès, amb el qual tampoc té la millor de les relacions possibles, en una mateixa línia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT