PUBLICITAT

CR reafirma el seu ultimàtum, que fa perillar la reforma fiscal

  • Gabriel considera que la gent «entendria» la negativa reformista
M. R.
ANDORRA LA VELLA

El president del grup reformista, Joan Gabriel, va reafirmar ahir l'ultimàtum donat per la seva formació al cap de Govern, Jaume Bartumeu, lligant el suport a la reforma tributària directa a la convocatòria d'eleccions anticipades.

Segons va assenyalar el reformista, Bartumeu està allagant la legislatura captivat per l'«escalfor de la cadira». Gabriel va manifestar que en cap moment van donar als socialdemòcrates «un xec en blanc» per tal de dir sí a la imposició indirecta, mentre que el projecte de llei de l'IVA quedarà definitivament al tinter d'aquesta legislatura. A l'hora de justificar una hipotètica negativa a les tres lleis d'imposició directa ja negociades i consensuades amb el PS en el sí de la comissió, el líder reformista va assenyalar que la ciutadania «entendria» aquesta negativa com a una «eina de reacció».

D'altra banda, Gabriel va criticar un cop més la pròrroga formulada pels socialdemòcrates al projecte de llei de pressupost com a un «procés dilatori» en sintonia amb les paraules de Bartumeu. El reformista va instar el Govern a que no hi hagi «més demora» i va ampliar que, en el cas que el PS vulgui pactar un pressupost de mínims per a l'exercici 2011, «a dia 21 de desembre no s'ha parlat» d'aquesta opció. Gabriel va concloure: «No es pot legislar a cop de sentiment».

apc no fa la pròrroga sindical / Després de que el grup d'ApC afirmés al Consell que efectuarien una demanda de pròrroga per a la negociació en comissió de la nova llei de llibertat sindical i la modificació del Codi de relacions laborals, Nomen va matisar que finalment no va ser necessari aquest tràmit. Segons va assenyalar, el fet que la sessió de dijous de la setmana passada es perllongués fins a divendres va endarrerir el procediment, amb la qual cosa «ens anem ja fins el març». Pel que fa a les veus que apuntarien a un procés de dilació, Nomen va expressar que, en cas que no hi hagi temps d'aprovar els textos aquesta legislatura, «ja hi ha uns textos base» que podran servir, per a futures negociacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT