PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Márcio Vieira complirà 100 partits contra Letònia a l’Estadi Nacional

Si el migcampista juga avui, menjarà a la taula d’Òscar Sonejee i Ilde Lima, els únics centenaris andorrans

Per Vicente Pallarés

Entrenament de la selecció previ al partit contra Letònia.
Entrenament de la selecció previ al partit contra Letònia. | FAF

Tot apunta que Márcio Vieira serà avui titular contra Letònia i es convertirà en centenari amb la selecció absoluta. Els únics dos jugadors que han aconseguit aquesta xifra històrica de partits defensant la samarreta tricolor han estat Òscar Sonejee i Ilde Lima. El pròxim en completar aquest registre, possiblement, serà Vieira, ja que va ser capità contra Malta i és una peça fonamental en el centre del camp del combinat nacional. «Serà un partit especial. Quan vaig debutar contra Armènia al 2005, no pensava arribar als 100 partits i és un motiu d’orgull», va declarar el jugador i va afegir que jugarà «fins que realment em senti bé i pugui aportar al grup». 


El seleccionador nacional, Koldo Álvarez, només va tenir bones paraules pel seu futbolista: «És un d’aquests jugadors que a un entrenador sempre li agrada tenir a prop. Parla molt bé d’ell, de com s’ha cuidat per poder arribar a aquesta fita, que no és fàcil, sobretot amb seleccions que no tenen fases finals, que també sumen partits». De fet, va manifestar que «tàcticament, és un dels millors jugadors que tenim». No obstant això, aquest èxit no ha estat fàcil per Vieira, que va patir una lesió de peroné que el va tenir apartat dels terrenys de joc: «Ho vaig passar malament perquè la recuperació es va tornar molt llarga i es va ajuntar amb el tema de la Covid, però ara el que interessa és jugar demà, complir els 100 partits i fer un bon partit».


Sobre Letònia, equip contra el qual es va empatar 0-0 a Riga amb un penal aturat per Gomes, Koldo va subratllar que «és un equip que ha empatat quatre partits i n’ha perdut un al 95. Jugador per jugador, possiblement, sigui el millor equip del grup, que té moltíssima qualitat i moltíssimes alternatives dins del camp, pot jugar directe o combinatiu. Té jugadors a dalt amb molta presència física i viuen molt de les segones jugades». La selecció afronta aquest matx «amb la il·lusió de tornar a competir i l’obligació de tornar a ser un equip que tenim clar quin és el pla del partit, quin és el nostre guió i intentar que això perduri més en el temps que l’altre dia i si rebem un cop, que no baixem els braços ni el cap ni tirem tota la feina en dos minuts», segons va explicar el seleccionador, que va destacar Ikaunieks com a jugador referència del rival, ja que «sempre que apareix entre línies són capaços de crear molt perill».

PUBLICITAT
PUBLICITAT