PUBLICITAT

Una nova defunció eleva a 76 les víctimes per la Covid-19

La segona onada de coronavirus ja registra 5.014 casos positius

Per El Periòdic

Entrada a Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Entrada a Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Arxiu ANA

El Govern va notificar, ahir, 85 nous casos positius per coronavirus al país durant les darreres 24 hores i una nova defunció derivada del virus que eleva a 76 la xifra de defuncions vinculades al mateix. Les últimes morts, que situaven la xifra fins a 75, van ser dues que es van notificar el mateix dia 31 d’octubre. En la mateixa línia i en referència a les dades generals que està deixant la incidència del coronavirus al país, l’Executiu central va constatar que la xifra de casos totals des de l’inici de la pandèmia és de 5.872, dels quals, 5.014 corresponen a la segona onada. El Govern també va informar, en relació amb les últimes xifres, que a causa del fet que a l’últim recompte hi ha hagut més casos positius que recuperats, el nombre d’actius augmenta respecte del que es va notificar el dissabte passat i se situa, així, en 1.049. 


Pel que es refereix als ingressos hospitalaris, les darreres xifres indiquen que actualment, nou persones es troben ingressades a planta a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i nou més són a la Unitat de Cures Intensives (UCI) del mateix centre hospitalari. Sis d’aquests últims nou, requereixen de ventilació mecànica per poder respirar, una persona menys que el dissabte.

Covid-19 al Cedre

L’Executiu va facilitar, també, les dades relacionades amb la planta Covid-19 del centre sociosanitari del Cedre i va constatar que durant les darreres 24 hores, no s’hi ha notificat cap pacient positiu.


Afectació a les escoles

En relació amb la incidència del virus als centres escolars del país, el Govern va informar que les aules que es troben sota un sistema de vigilància activa han disminuït i passen de 49 el divendres, a 43 avui. També van apuntar que s’ha imposat el confinament total sobre 15 aules i 28 estan sota un règim de vigilància parcial. Finalment, van constatar que 75 classes estan en vigilància passiva. 


Contenció del virus

Des del Govern van insistir que per contenir la propagació del virus cal seguir les mesures sanitàries de prevenció dictades per les autoritats al llarg dels últims dies. En aquest sentit, van recordar la importància de l’ús de la mascareta i la neteja de mans constant amb gel hidroalcohòlic però també sense. També van considerar que cal vetllar per mantenir la distància de seguretat. 


El divendres passat, també en relació amb el mateix, l’Executiu va informar que a partir de demà es reobren les cafeteries i els bars de 07.00 hores a 12.00 hores però que la resta de mesures aplicades es prorroguen fins d’aquí vuit dies, com a mínim.

PUBLICITAT
PUBLICITAT