L’Andorra deixa escapar un triomf que semblava assolit al Nou Estadi

El conjunt tricolor guanyava 0-2 amb un home més sobre la gespa, però el Nàstic aconsegueix la remuntada

Per Vicente Pallarés

Carlos Martínez supera Albarrán amb la pilota durant l’enfrontament contra el Nàstic. | @FCANDORRA

L’FC Andorra deixa escapar tres punts d’or al Nou Estadi de Tarragona. El conjunt tricolor guanyava 0-2 en el minut 70 i gaudia de superioritat numèrica sobre la gespa a causa de l’expulsió d’Albarrán, però el Nàstic, finalment, va aconseguir imposar-se (4-2) amb una remuntada històrica pel conjunt grana. La victòria, que semblava un fet a falta de 20 minuts per complir-se els 90 reglamentaris, hauria suposat el liderat momentani abans de disputar-se el partit entre l’Hospitalet i el Cornellà, però d’aquesta manera, el conjunt del Principat no va poder assolir un cop d’efecte sobre els rivals directes com el mateix Nàstic.

L’equip local va començar el partit provocant més ocasions de perill, però els de Nacho Castro van aconseguir avançar-se en el marcador a l’equador de la primera meitat gràcies a un gol de Carlos Martínez, que va marcar per segona setmana consecutiva. Abans, i ja en el primer minut de joc, Miguel Bañuz va haver d’estirar-se per fer una gran aturada a una rematada de cap de Gerard Oliva i la defensa va treure el rebuig a Brugui sota pals. El Nàstic havia donat el primer dels tres avisos abans del cop sobre la taula andorrà. Bañuz es va vaure obligat a sortir al rebuig d’una pilotada llarga a l’esquena de la defensa que cercava Brugui i Bonilla va estar a punt d’aconseguir el gol inicial amb un tir creuat que va passar fregant el pal del porter valencià. A més, Thomas estava fent gala del seu físic per tal de posar la defensa andorrana en problemes, sobretot, en el joc aeri. La tensió que es vivia al terreny de joc es traslladava també a les banquetes, on va haver un intercanvi de paraules entre membres de les dues esquadres. Amb l’1-0, Quintanilla va perdonar l’empat errant un remat de cap sense oposició. Després de la reanudació, Rubén Bover va anotar el segon amb un tir creuat després de recollir la pilota, que venia d’un rebuig dolent de Wilfred, que encara no havia pogut recuperar la posició i no estava ben col·locat davant el tir del futbolista tricolor. A més, el partit es posava molt de cara quan, en el minut 68, Albarrán veia la targeta vermella per una entrada molt forta sobre Martí Riverola.

No obstant això, el conjunt català va aconseguir retallar distàncies mitjançant un gol de vaselina de Gerard Oliva aprofitant una sortida dolenta de Miguel Bañuz. Més tard, a la treta d’un còrner, Brugui va anotar un autèntic golàs de volea que posava de nou les taules en el marcador. Quintanilla, en el 89, li va donar la volta a l’electrònic i de nou Brugui, en el 95, va posar la sentència amb l’Andorra pensant únicament en atacar per tal d’obrar un miracle d’última hora que no es va poder produir.

«És una derrota molt dolorosa, sobretot, per les sensacions amb les quals acabes. L’equip ha tingut el control del partit des del minu 10 i, quan més fàcils se’ns havien posat les coses amb el 0-2 i l’expulsió d’ells, una errada en el 1-2 ens ha penalitzat moltíssim», va manifestar el tècnic de l’FC Andorra, Nacho Castro, després del partit, que va afegir que «ells dominen molt les segones jugades i l’estratègia i nosaltres hem defensat molt a prop de l’àrea, on ells són poderosos». De fet, els tres primers gols  locals van arribar d’aquestes maneres i això que el preparador espanyol ja ho havia advertit en la prèvia. D’altra banda, Martí Riverola es va mostrar d’acord amb Castro i va declarar que «els primers minuts ens han costat una mica, però després hem demostrat que érem superiors al Nàstic i hem dominat el joc», encara que «després hem anat reculant i això ens ha costat acabar perdent el partit».