PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les companyies d’autobus valoren positivament la reducció de tarifes

Demanen el detall de les modificacions per gestionar els recursos i les línies

Per Judith Sáez

Imatge d’un autobus circulant a l’avinguda Tarragona.
Imatge d’un autobus circulant a l’avinguda Tarragona. | Maricel Blanch

Les companyies de transport públic valoren positivament les noves mesures per impulsar el transport públic, que va presentar dijous passat el Govern, basant-se en la modificació de la llei per implantar la taxa de carboni, una taxa que s’inclou dins el marc normatiu que empara el projecte de llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc). El gerent de la cooperativa interurbana, Gabriel Dallerès, va considerar que «l’objectiu final és fomentar l’ús del transport públic, regular la circulació ordinària i que a poc a poc hi hagi més usuaris que l’usin», també afegint que «progressivament s’ha d’anar canviant aquesta situació perquè els usuaris de transport públic augmentin».

Amb l’establiment d’una nova tarifa mensual única de 30 euros, l’abonament semestral de 180 per a totes les zones del país o la reducció de 108 a 100 euros el preu d’un bitllet senzill diari i de 216 a 180 el d’anada i tornada en un dia pels escolars, l’executiu preveu que les persones que fan ús del servei incrementin fins a un 7%. Des del grup Nadal van incidir així, que s’haurà d’analitzar l’augment d’usuaris al detall, ja que «a les hores puntes, els busos ja van plens». El director general, Bartumeu Gabriel, va assenyalar la probabilitat de desenvolupar alguna mesura en aquesta línia però que caldrà valorar els recursos i els costos que poden suposar, tant el reforç de les freqüències d’autobusos com la reducció de les tarifes als usuaris.

«Les decisions que provoquen desequilibris econòmics, s’hauran d’equilibrar», va exposar Dalerès, així com va afirmar Gabriel, que demana a l’Executiu que especifiqui els canvis concretament en tant que «si hi ha una baixada de preus, hi haurà una baixada d’ingressos. Per la qual cosa ens agradaria rebre una aportació perquè puguem continuar treballant». De fet, feien referència al plec de bases del concurs que se’ls va concedir, ja que «les condicions seràn totalment diferents» amb la modificació», van constatar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT