PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra, «sense pressió», a per la segona victòria consecutiva

L’equip tricolor arriba al Nou Estadi amb la confiança d’haver sumat els tres punts contra el Barcelona B

Per Vicente Pallarés

Nacho Castro dirigeix un entrenament.
Nacho Castro dirigeix un entrenament. | @FCANDORRA

L’FC Andorra s’enfrontarà demà al Gimnàstic de Tarragona, que teòricament, serà un rival directe del conjunt tricolor al final d’aquesta primera fase, lluitant per les places altes de la taula. Malgrat el nivell del rival i jugar a domicili, l’entrenador tricolor, Nacho Castro, «no donaria per bo l’empat», encara que sap que el Nàstic «és un gran equip, dels cridats a estar a dalt i poder ascendir de categoria». I és que el conjunt català té «una gran plantilla, amb un excel·lent entrenador, que domina molt bé la fase defensiva, l’estratègia i les transicions», segons el tècnic espanyol, que també és coneixedor que els tarragonesos «saben quan han de ser verticals» en el Nou Estadi, un camp de dimensions més grans que el Prada de Moles, fet que també pot beneficiar l’Andorra «perquè tenim un equip molt dinàmic que se sent còmode amb espais, però ens vam adaptar molt bé a camps com el del Llagostera o el del Cornellà». El Nàstic sempre «és un equip complicat, però com ho són tots en aquesta categoria. Hi ha moltíssima igualtat i moltes vegades els partits es decanten per petits detalls. Hem d’estar molt atents i vigilar molt bé l’estratègia perquè són molt perillosos en aquest tipus de situacions. És un equip molt important de la categoria comptant tots els grups de la Segona B», va manifestar Castro, però això no jugarà una mala passada als nervis dels jugadors del conjunt del Principat: «Pressió cap, el que volem és que el jugador se senti còmode i gaudeixi».


L’equip andorrà arriba a aquest important compromís amb la confiança i la moral d’haver sumat tres punts contra el Barça B en un partit que va suposar la primera victòria de la temporada després de tres empats consecutius contra el Llagostera, l’Espanyol B i el Cornellà. «Sumar de tres en tres et dona un plus. Ho hem vist aquest diumenge. Veníem de tres empats, però els empats en un format tan reduït sumen poc, encara que es produeixen molts i sumar sempre és bo, però nosaltres no anem a especular ni a casa ni fora. És important controlar el màxim possible els detalls i més contra un equip d’aquest nivell». Cal recordar que el nou format de la Segona B ha emmarcat l’Andorra en un subgrup d’11 equips, motiu pel qual el marge de maniobra és més petit que el de temporades anteriors amb una lliga de 20 equips. Un dels màxims exponents d’aquesta confiança de tota la plantilla és el davanter Carlos Martínez, l’autor del gol tricolor contra el conjunt blaugrana, que segons el seu entrenador li va donar més força «perquè viuen del gol». «Estic molt content amb Carlos perquè ha donat un canvi a nivell de confiança i mental des de pretemporada fins ara. Quan va arribar l’any passat, va patir una lesió de genoll i no acabava d’estar bé», va confessar el preparador.


D’altra banda, Castro va donar una masterclass de futbol quan va ser preguntat per les errades en la sortida de pilota, que poden costar gols en contra, però que són un aspecte representatiu del model de joc del conjunt del Principat: «És una qüestió de tenir els automatismes en funció de com pot pressionar-te el rival. També és important que el jugador tingui aquesta iniciativa i aquesta presa de decisions per a saber interpretar el joc. Tenim futbolistes molt intel·ligents, amb molta personalitat, que saben escollir on estan les superioritats. Treballem diferents variables que es poden donar en funció de l’equip al qual ens enfrontem. És important que el jugador tingui interioritzades aquestes situacions dins de la presa de decisions que ells poden tenir, que també és important», va explicar el tècnic volent donar protagonisme a les decisions dels jugadors i normalitzant les errades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT